Gyors paradicsomleves
Adásban volt: 2014. február 18.
A recepthez tartozó videó

Egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.
2016. január 14.
Hozzávalók
2 adag- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv vagy friss paradicsom
- 3 dl víz
- 1 krumpli
- 1 tk nádcukor
- 1 dl tejszín
- 1 csokor friss bazsalikom
- olívaolaj
- só,
- bors
Elkészítés
Egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a felaprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáöntjük a hámozott paradicsomot majd belereszelünk egy krumplit és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néhány bazsalikom levelet beletépkedünk. Egy kanál nádcukorral lágyítjuk az ízeket és amikor megpuhult a krumpli, egy botmixer segítségével simára pürésítjük a levest. Végül hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük és tálaljuk.
Megosztom barátaimmal