Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors paradicsomleves

Adásban volt: 2014. február 18.
A recepthez tartozó videó
Egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.
2016. január 14.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozott paradicsom konzerv vagy friss paradicsom
  • 3 dl víz
  • 1 krumpli
  • 1 tk nádcukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • só,
  • bors

Elkészítés

Egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a felaprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáöntjük a hámozott paradicsomot majd belereszelünk egy krumplit és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néhány bazsalikom levelet beletépkedünk. Egy kanál nádcukorral lágyítjuk az ízeket és amikor megpuhult a krumpli, egy botmixer segítségével simára pürésítjük a levest. Végül hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük és tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu

Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu

A klasszikus tiramisu ráadás csokoládéval. A reggeli, ami igazán feldob.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.