Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors minestrone

"Mindent bele!"-minestrone már nem csak az olaszok kiváltsága. Gazdag leves sok-sok kamrazöldséggel.
2016. január 14.

Hozzávalók

  • 2 szem közepes méretű krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • kelbimbó
  • zöldborsó
  • brokkoli
  • 1 salotta hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom

  • bors
  • bazsalikom
  • levestészta
  • reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd az apróra vágott hagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megpuhítjuk. Rádobjuk a kockára vágott krumplit, répát, félbe vágott kelbimbót, átforrósítjuk az olajban, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek még nem teljesen puhák, de már nem is kőkemények, beledobjuk a kicsikre szedett brokkolit is a levesbe, és ekkor szórjuk bele a levestésztát is. Közben a liszttel vékony rántást készítünk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, és összepirítjuk a rántást. Egy kevés(!) hideg vízzel feleresztjük, hozzáöntjük a leveshez. Forralunk rajta egyet, és már lehet is tálalni reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel a tetején.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aranygaluska

Aranygaluska

Jobb lesz, mint a nagyié! Kényeztesd magad egy téli estén ezzel az illatozó klasszikussal, vagy jutalmazd meg családodat a hétvégén.
Mátrai borzaska

Mátrai borzaska

Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!