
Gyors minestrone
Hozzávalók
- 2 szem közepes méretű krumpli
- 1 szál sárgarépa
- kelbimbó
- zöldborsó
- brokkoli
- 1 salotta hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 nagy doboz sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- levestészta
- reszelt parmezán
- olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd az apróra vágott hagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megpuhítjuk. Rádobjuk a kockára vágott krumplit, répát, félbe vágott kelbimbót, átforrósítjuk az olajban, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek még nem teljesen puhák, de már nem is kőkemények, beledobjuk a kicsikre szedett brokkolit is a levesbe, és ekkor szórjuk bele a levestésztát is. Közben a liszttel vékony rántást készítünk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, és összepirítjuk a rántást. Egy kevés(!) hideg vízzel feleresztjük, hozzáöntjük a leveshez. Forralunk rajta egyet, és már lehet is tálalni reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel a tetején.