
Gyors makaróni fodros kellel
Egyre több piacon vásárolhatunk – főleg kistermelőknél – fodros kelt, sőt van egy még biztosabb tippem: a T-betűs hipermarket is árulja aprított, zacskós kiszerelésben (a bébispenót, madársaláta, rucola stb. mellett keressétek). Jól átsütve ellenállhatatlanul finom…
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg makaróni
- só
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 nagy marék fodros kel
- 1 nagy marék parmezán + a tálaláshoz
- 5 dkg vaj
- kevés biocitromhéj
Elkészítés
A makarónit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockázott bacont, pirítani kezdjük. Mehet hozzá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, majd a megmosott, megszárított, felaprított fodros kel. Megsózzuk, addig sütjük, amíg a levelek megpuhulnak.
Hozzáforgatjuk a főtt tésztát, szórunk rá egy jó nagy adag parmezánt, rádobjuk a puha, felkockázott vajat, végül kevés lereszelt citromhéjjal frissítjük az ízét. Parmezánnal megszórva tálaljuk.