Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors makaróni fodros kellel

Fodros kel, az új szupersztár!
2019. április 4.

Egyre több piacon vásárolhatunk – főleg kistermelőknél – fodros kelt, sőt van egy még biztosabb tippem: a T-betűs hipermarket is árulja aprított, zacskós kiszerelésben (a bébispenót, madársaláta, rucola stb. mellett keressétek). Jól átsütve ellenállhatatlanul finom…

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg makaróni

  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 nagy marék fodros kel
  • 1 nagy marék parmezán + a tálaláshoz
  • 5 dkg vaj
  • kevés biocitromhéj

Elkészítés

A makarónit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockázott bacont, pirítani kezdjük. Mehet hozzá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, majd a megmosott, megszárított, felaprított fodros kel. Megsózzuk, addig sütjük, amíg a levelek megpuhulnak.

Hozzáforgatjuk a főtt tésztát, szórunk rá egy jó nagy adag parmezánt, rádobjuk a puha, felkockázott vajat, végül kevés lereszelt citromhéjjal frissítjük az ízét. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túrós tészta másképp

Túrós tészta másképp

Vendégvárónak sem utolsó!
Epres-ananászos sütemény

Epres-ananászos sütemény

Jöhet egy gyors sütés nélküli süti?
Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Bízzuk a sütőre a munka oroszlánrészét!

Napi ajánlatunk

Top videók