Gyors fasírt lisztmentes zöldbabfőzelékkel

Hozzávalók
- 50 dkg darált pulykahús
- 20 dkg kenyérszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zsemle
- zöldfűszerek
- Főzelék:
- 50 dkg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli
- 2 dl tejföl
- friss kapor
- 1 liter alaplé
- fehérborecet
Elkészítés
1 adag: 710 kcal
Fasírt
1. A sertéscombot, a szalonnát és a hagymát feldaraboljuk, a zsemlét beáztatjuk. Húsdarálón az egészet ledaráljuk.
2. Sóval, borssal és zöldfűszerrel ízesítjük, majd kis időre hűtőbe tesszük.
3. Sütés előtt pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. Ha nagy mennyiséget készítünk, sütőben is megsüthetjük, ekkor legalább 220 fokra melegítsük a sütőt, de 5 percnél tovább ne süssük, különben kiszáradhat.
Liszt nélküli zöldbabfőzelék
1. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét.
2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
3. Ha megpuhult a zöldbabfőzelék alapunk, botmixerrel pürésítjük, majd fehérborecettel, sóval és egy kevés cukorral végső ízt adunk neki.
4. Ezután hozzáadjuk a többi zöldbabot, és kb. 5 percig fedő alatt puhítjuk.
5. Ha megfőtt, tálalás előtt kaporral megszórjuk.
