Gyors epres pite

Hozzávalók
- Tésztához:
- 115 g hideg vaj
- 40 g cukor
- 130 g liszt
- só
- Töltelék:
- 470 ml víz
- 450 g cukor
- 60 g kukoricakeményítő
- 1-2 db zselatinlap
- 50 dkg eper
Elkészítés
A lisztet, a felkockázott hideg vajat, két csipet sót és a cukrot egy keverőtálban kézzel gyorsan összedolgozzuk. A morzsalékos tésztát a kivajazott-kilisztezett formába tesszük, majd ujjheggyel egynemű tésztává nyomkodjuk a forma aljába. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz ki tudjon jönni. Egy bevizezett sütőpapírt rásimítunk a tésztára és beleöntjük a száraz lencsét, hogy lenyomja a tésztát sütés közben.
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, a lencsés sütőpapírt levesszük róla, és 5-6 percig tovább sütjük, hogy színt kapjon.
A zselatinlapokat 3-4 percre hideg vízbe áztatjuk.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk, megszórjuk a cukorral és a kukoricakeményítővel és egy lábosban feltesszük melegedni. Egy krumplinyomóval összetörjük az epreket, nem túl pépesre.
Ha felfőztük az epres tölteléket, hozzáadjuk a beáztatott lapzselatinokat, elkeverjük. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kicsit kihűlni.
A tölteléket az elkészült, langyos tésztára halmozzuk és az egészet a hűtőbe tesszük.
