Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors epres pite

Adásban volt: 2016. június 6.
A recepthez tartozó videó
Ha neked is fontos, hogy könnyen, gyorsan finomat varázsolj uzsonnára, akkor ez a te sütid!
2016. június 11.

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 115 g hideg vaj
  • 40 g cukor
  • 130 g liszt

  • Töltelék:
  • 470 ml víz
  • 450 g cukor
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 1-2 db zselatinlap
  • 50 dkg eper

Elkészítés

A lisztet, a felkockázott hideg vajat, két csipet sót és a cukrot egy keverőtálban kézzel gyorsan összedolgozzuk. A morzsalékos tésztát a kivajazott-kilisztezett formába tesszük, majd ujjheggyel egynemű tésztává nyomkodjuk a forma aljába. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz ki tudjon jönni. Egy bevizezett sütőpapírt rásimítunk a tésztára és beleöntjük a száraz lencsét, hogy lenyomja a tésztát sütés közben. 
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, a lencsés sütőpapírt levesszük róla, és 5-6 percig tovább sütjük, hogy színt kapjon.

A zselatinlapokat 3-4 percre hideg vízbe áztatjuk. 
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk, megszórjuk a cukorral és a kukoricakeményítővel és egy lábosban feltesszük melegedni. Egy krumplinyomóval összetörjük az epreket, nem túl pépesre.
Ha felfőztük az epres tölteléket, hozzáadjuk a beáztatott lapzselatinokat, elkeverjük. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kicsit kihűlni.
A tölteléket az elkészült, langyos tésztára halmozzuk és az egészet a hűtőbe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás süti (gluténmentes)

Epres-rebarbarás süti (gluténmentes)

A keményítővel elkevert rebarbarás eper finom, krémes, pudingszerű réteget képez a süti alján.
A leggyönyörűbb epres uzsonnák

A leggyönyörűbb epres uzsonnák

Jó, hát mibe nem tennénk pár szemmel, most őszintén? Epres csodák a világ körül.
Fűszeres pulykamell epres salsával

Fűszeres pulykamell epres salsával

A pulykamellsteak epres salsával igazi könnyű, nyári fogás. Az eper és a koktélparadicsom egy kevés mézzel és balzsamecettel elkeverve igazi koronája a pirosra sült pulykamellnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!