
Fotó: spadellandia.it
Gyors ebéd: almás, sajtos csirkemell
Gyorsan elkészül, szinte mindig minden van hozzá otthon, tökéletes megoldás ha gyorsan kell valami az asztalra, ami mégis különleges.
2016. január 25.
Hozzávalók
4 személyre- 1 kis csirkemell filé
- 2 alma felkarikázva
- 15 dkg karakteres ízű sajt
- 3 evőkanál olaj
- barbeque fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk őket, és meghintjük a fűszerkeverékkel. A hússzeleteket kevés zsiradékon megkapatjuk, néhány percig sütjük őket. Átszedjük egy kissé kiolajozott tűzálló tálba, mindegyik szelet húsra fektetünk egy-egy karika almát, melyet előzőleg némi vajon előpároltunk, a szeleteket pedig beborítjuk sajttal. Lehet trappista, edami, ezek nem túl karakteres ízűek, de használhatunk füstölt sajtot is bátran. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, a tetején a sajt süljön gusztusos pirosra.
Köretként mazsolást rizst, krumplipürét, krokettet vagy sült krumplit adhatunk mellé.
Megosztom barátaimmal