Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: spadellandia.it

Gyors ebéd: almás, sajtos csirkemell

Gyorsan elkészül, szinte mindig minden van hozzá otthon, tökéletes megoldás ha gyorsan kell valami az asztalra, ami mégis különleges.
2016. január 25.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kis csirkemell filé
  • 2 alma felkarikázva
  • 15 dkg karakteres ízű sajt
  • 3 evőkanál olaj
  • barbeque fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk őket, és meghintjük a fűszerkeverékkel. A hússzeleteket kevés zsiradékon megkapatjuk, néhány percig sütjük őket. Átszedjük egy kissé kiolajozott tűzálló tálba, mindegyik szelet húsra fektetünk egy-egy karika almát, melyet előzőleg némi vajon előpároltunk, a szeleteket pedig beborítjuk sajttal. Lehet trappista, edami, ezek nem túl karakteres ízűek, de használhatunk füstölt sajtot is bátran. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, a tetején a sajt süljön gusztusos pirosra.

Köretként mazsolást rizst, krumplipürét, krokettet vagy sült krumplit adhatunk mellé.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj karamellizált almával

Serpenyős karaj karamellizált almával

Különleges, egyszerű, téli fogás gorgonzolával és mascarponéval.
Véres hurka almával

Véres hurka almával

A véres hurka édeskés, krémes ízére tökéletesen felel a karamellizát alma. Ha szeretnénk, krumplipürét adhatunk még mellé, de csak az almás körettel is kitűnő fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!