
Gyors csokoládéhab
Szenzációs megoldás ha hirtelen bánat törne ránk, vagy váratlan vendégek állítanak be otthonunkba, vagy egyszerűen csak szeretnénk megjutalmazni magunkat.
2016. március 3.
Hozzávalók
3 adag- 2 tojássárgája
- 3 dkg cukor
- 11 dkg jó minőségű csokoládé
- 2,25 dl tej
- 2,5 dl zsíros tejszín
- fél evőkanál étkezési zselatin
Elkészítés
A tojások sárgáját és a cukrot elkeverjük a tejben, tetejére szórjuk a zselatint, azt is elkeverjük, és hagyjuk állni néhány percig. Beleszórjuk az apróra vágott csokit, majd nagyon alacsony lángon elkezdjük melegíteni, nagyjából tíz percig kevergetjük türelmesen. Ennyi idő alatt a csokoládé felolvad, és a krém besűrűsödik. Takarjuk le a krémet, tegyük félre egy órára hűlni, időnként a fakanállal keverjük át.
Végül verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adagonként adjuk hozzá a csokoládés krémhez. Töltsük tálkákba, díszítsük a tetejét tejszínhabbal, vagy bármi mással, és ismét tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára.
Megosztom barátaimmal
