Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors csokoládéhab

Szenzációs megoldás ha hirtelen bánat törne ránk, vagy váratlan vendégek állítanak be otthonunkba, vagy egyszerűen csak szeretnénk megjutalmazni magunkat.
2016. március 3.

Hozzávalók

3 adag
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 11 dkg jó minőségű csokoládé
  • 2,25 dl tej
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • fél evőkanál étkezési zselatin

Elkészítés

A tojások sárgáját és a cukrot elkeverjük a tejben, tetejére szórjuk a zselatint, azt is elkeverjük, és hagyjuk állni néhány percig. Beleszórjuk az apróra vágott csokit, majd nagyon alacsony lángon elkezdjük melegíteni, nagyjából tíz percig kevergetjük türelmesen. Ennyi idő alatt a csokoládé felolvad, és a krém besűrűsödik. Takarjuk le a krémet, tegyük félre egy órára hűlni, időnként a fakanállal keverjük át.
Végül verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adagonként adjuk hozzá a csokoládés krémhez. Töltsük tálkákba, díszítsük a tetejét tejszínhabbal, vagy bármi mással, és ismét tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós csokimousse

Avokádós csokimousse

Ennél egészségesebb desszertet aligha lehet készíteni, ráadásul senki sem mondaná meg, hogy avokádóból készült. Csipetnyi cayenne borssal fokozhatjuk az izgalmakat.
5 perces desszert: citromhab

5 perces desszert: citromhab

Ez tényleg 5 perc alatt kész van, így akár a hirtelen betoppanó vendégeknek is kínálhatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!