Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyöngybabkrémleves

Adásban volt: 2016. április 4.
A recepthez tartozó videó
Végtelenül egyszerű, mégis kiadós krémlevest varázsolhatunk a sonka főzőlevéből és száraz gyöngybabból.
2016. április 9.

Hozzávalók

  • 2 liter sonka alaplé
  • 50 dkg fehér gyöngybab
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • fehérborecet
  • 3 db babérlevél

  • bors

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk, majd a sonkaalaplében, babérlevéllel és vöröshagymával, nagyjából 1 óra alatt puhára főzzük.
Ha megpuhult, egy botmixerrel krémesre turmixoljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricakrémleves

Kukoricakrémleves

Öt perc alatt elkészíthető friss, különleges fűszerezésű kukoricakrémlevest készíthetünk.
Gombakrémleves gombaropogóssal

Gombakrémleves gombaropogóssal

Mivel lehet feldobni a megunhatatlan gombakrémlevest? Azzal ha duplázzuk! Kínáljuk gombaropogóssal és még izgalmasabb lesz.
Céklakrémleves zöldalmával és véreshurkával (Kistücsök, Jahni László)

Céklakrémleves zöldalmával és véreshurkával (Kistücsök, Jahni László)

A balatonszemesi Kistücsök étterem egyik nagy erőssége az évszakokhoz igazodó levesválaszték. Nyáron simán megtesszük, akár többször is, a Budapest-Balatonszemes távot, kizárólag a kovászos uborka krémlevesért. A séf, Jahni László, most egy téli finomság receptjét osztja meg velünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.