
Gyömbéres zöldborsófőzelék
Ennél klasszikusabbak már nem is lehetnénk, zöldborsó is, tükörtojás is, de mégis egy leheletnyivel más. Hogy miben? Eláruljuk.
2015. november 21.
Hozzávalók
4-5 adag- 1 ek vaj
- 3 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 cm gyömbér reszelve
- 80 dkg fejtett zöldborsó
- 4 dl alaplé
- 1 dl tejszín vagy kókusztej
- só
- bors
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- személyenként egy tojás
Elkészítés
A vöröshagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre pároljuk, finoman sózzuk.
Időnként 1-1 ek levest hozzáadunk, hogy a hagyma jól szétfőjön. Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért 1-2 percig kevergetjük, majd ráborítjuk a borsót.
Elkeverjük a hagymás alappal és felöntjük a húslevessel és fedő alatt 8-10 percig főzzük.
Ezután a felét különvesszük és összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékban maradt alaphoz.
Ha használunk tejszínt vagy kókusztejet, hozzáöntjük és finoman összeforraljuk. Frissen őrölt borssal, szerecsendióval ízesíthetjük.
A végén pedig megsütjük a tükörtojásokat és friss petrezselyemmel szórjuk meg a duót.
Megosztom barátaimmal