Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres zöldborsófőzelék

Ennél klasszikusabbak már nem is lehetnénk, zöldborsó is, tükörtojás is, de mégis egy leheletnyivel más. Hogy miben? Eláruljuk.
2015. november 21.

Hozzávalók

4-5 adag
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 cm gyömbér reszelve
  • 80 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dl alaplé
  • 1 dl tejszín vagy kókusztej

  • bors
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • személyenként egy tojás

Elkészítés

A vöröshagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre pároljuk, finoman sózzuk.
Időnként 1-1 ek levest hozzáadunk, hogy a hagyma jól szétfőjön. Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért 1-2 percig kevergetjük, majd ráborítjuk a borsót.
Elkeverjük a hagymás alappal és felöntjük a húslevessel és fedő alatt 8-10 percig főzzük.
Ezután a felét különvesszük és összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékban maradt alaphoz.
Ha használunk tejszínt vagy kókusztejet, hozzáöntjük és finoman összeforraljuk. Frissen őrölt borssal, szerecsendióval ízesíthetjük.
A végén pedig megsütjük a tükörtojásokat és friss petrezselyemmel szórjuk meg a duót.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy zalai tekerés Ferivel, a főzelékessel II.

Egy zalai tekerés Ferivel, a főzelékessel II.

Ahogy ígértük, a farm után meg is főzi Feri, amit szedett, pucolt, táskába gyömöszölt. Az is kiderül, miért lapul nála mindig egy darabka gyömbér. Zalai dombok, borsó és bringa - második rész.
Zöldborsó francia módra

Zöldborsó francia módra

Zöldborsó tejszínes szószban, vajban, pirított szalonnakockákkal. Főzelék rajongók önmagában is, mások köretként ehetik.
Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.