Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres sertéssült

Ázsiai ihletésű sertéssült akár ünnepi alkalmakra, de vasárnapi ebédnek is remek. Szombaton csak pácolni kell.
2015. december 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 70-80 dkg sertésszűz
  • 10 ek méz
  • 6 ek szójaszósz
  • 2 tk chilipaszta
  • 2 tk rizsecet
  • 4 cm gyömbér reszelve
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 2 ek szójaolaj
  • 1 mk curry

Elkészítés

A mézet, szójaszószt, chilipasztát, ecetet, gyömbért összekeverjük. A húst egészben hagyjuk, és a gyömbéres pácot ráöntötjük, úgy hogy mindenhol befedje. Légmentesen lezárjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap sütés előtt 1,5 órával kivesszük a hűtőből a húst, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, mire sütni kezdjük.

A húst a pác felével együtt egy magas falú sütőtálba tesszük, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük. Sütés közbe a húst a páccal gyakran meglocsoljuk.
A pác másik felét egy kis edényben a felére forraljuk, tálaláskor ezt kínáljuk majd a hús mellé.
Amíg a hús sül, elkészíthetjük a köretet. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. Az újhagyma fehér részét szójaolajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, és kevergetve továbbpirítjuk, míg a rizsszemek kifehérednek. Majd a rizst dupla mennyiségű vízzel felöntjük, adunk hozzá sót és egy mokkáskanálnyi curry-t. Kevergetés nélkül, fedő alatt 10 percig főzzük, amíg a rizs magába szívja az összes folyadékot, majd tálalásig lefedve, melegen helyen tartjuk.

Az elkészült sültet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, a rizzsel és a fűszeres ázsiai szósszal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Staudinger Nikolett

Staudinger Nikolett receptje

Szerkesztőink kedvencei

Parmezánnal sült burgonya

Parmezánnal sült burgonya

A sütőben készülő ételek azért is csodálatosak, mert amíg a sütő dolgozik, bármi mást csinálhatunk. Ez a parmezánnal sült burgonya lehet köret, de salátával akár egy könnyű vacsora vagy ebéd is lehet.
Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.
Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

A calzone magyarul nadrágszárat jelent, de nem ebben a szuper receptben! A pizzatésztából készült batyut most fűszeres, paradicsomos ricottás töltelékkel ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.