Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával
Adásban volt: 2013. október 16.
A recepthez tartozó videó

Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.
2016. január 3.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 fej karfiol
- 1 l alaplé
- 3 dkg gyömbér
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 5 dkg darált mák
- 1 db zöldalma
- 1/2 l tej
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 1 tk cukor
Elkészítés
A hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele friss gyömbért. Amikor puhára főtt a karfiol, hozzáadjuk a levesalaphoz a tejet és a mákot, és pürésítjük, a végén tejszínnel dúsítjuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, amikor borostyán színű, akkor mehet bele az alma. Amikor a gyümölcs már puhult, de nem túl puha hozzáadjuk a vajat. Az elkészült levest a karamellizált almával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal