Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Adásban volt: 2013. október 16.
A recepthez tartozó videó
Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.
2016. január 3.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 fej karfiol
  • 1 l alaplé
  • 3 dkg gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma

  • bors
  • 5 dkg darált mák
  • 1 db zöldalma
  • 1/2 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk cukor

Elkészítés

A hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele friss gyömbért. Amikor puhára főtt a karfiol, hozzáadjuk a levesalaphoz a tejet és a mákot, és pürésítjük, a végén tejszínnel dúsítjuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, amikor borostyán színű, akkor mehet bele az alma. Amikor a gyümölcs már puhult, de nem túl puha hozzáadjuk a vajat.  Az elkészült levest a karamellizált almával tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!