Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres fokhagymás csirkenyárs csípős mogyorószósszal

Adásban volt: 2016. szeptember 6.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 6.

Hozzávalók

3-4 nyárs
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 ek. összevágott fokhagyma
  • 80 g méz
  • 60 ml szójaszósz
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • Mogyorószósz
  • 25 g pirított sós mogyoró
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2 cm hosszúságú friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 chili paprika (kimagozva, ereitől megfosztva, ízlés szerint)
  • 1 csipet kurkuma
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. cukor

Elkészítés

Csirkenyárs:

1. A bambusznyársakat benedvesítjük. (Még jobb, ha vízben áztatjuk egy ideig, hogy sütés közben ne égjenek meg)

2. A csirkemellet kockára vágjuk, a hagymát elnegyedeljük. A kaliforniai paprikát is hasonló méretűre vágjuk.

3. A pácléhez egy tálban összeforgatjuk a hozzávalókat, majd megforgatjuk benne a feldarabolt húst, paprikát és a hagymát is. Fóliával letakarva mehet a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is.

4. A nyársra feltűzzük a hozzávalókat.

5. A grillserpenyőt felforrósítjuk, és csak ezután kenjük ki zsiradékkal. Csak ezután tegyük bele a serpenyőbe a nyársakat.

Tipp: Érdemes a csirkemellet nagyobb kockákra vágni, mint a zöldséget, mert akkor lesznek egyszerre készen.

Mogyorószósz:

Késes robotgéppel az összes hozzávalót összedolgozzuk, míg közepes sűrű állagot nem kapunk. Ha túl sűrű lenne, adagoljunk hozzá egy kis olajat.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Fűszeres csirkenyársak, jázminrizzsel, az év minden napján, bármilyen alkalomra.
Tzatzikis tésztasaláta, citromos-joghurtos csirkenyárs és tarja „gyros” pácban

Tzatzikis tésztasaláta, citromos-joghurtos csirkenyárs és tarja „gyros” pácban

Egy grillparti bombabiztos menüje lehet ez a görögös ihletésű tzatzikis tésztasaláta és a gyros pácban érlelt tarja, aminek méltó párja a citromos, joghurtos csirkenyárs. Grillre fel!
Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!