Gyömbéres fokhagymás csirkenyárs csípős mogyorószósszal

Hozzávalók
3-4 nyárs- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 1 ek. összevágott fokhagyma
- 80 g méz
- 60 ml szójaszósz
- 1 mokkáskanál bors
- 2 db paprika
- 1 fej vöröshagyma
- Mogyorószósz
- 25 g pirított sós mogyoró
- 1 nagyobb hagyma
- 2 cm hosszúságú friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 chili paprika (kimagozva, ereitől megfosztva, ízlés szerint)
- 1 csipet kurkuma
- 1-2 ek. olaj
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. cukor
Elkészítés
Csirkenyárs:
1. A bambusznyársakat benedvesítjük. (Még jobb, ha vízben áztatjuk egy ideig, hogy sütés közben ne égjenek meg)
2. A csirkemellet kockára vágjuk, a hagymát elnegyedeljük. A kaliforniai paprikát is hasonló méretűre vágjuk.
3. A pácléhez egy tálban összeforgatjuk a hozzávalókat, majd megforgatjuk benne a feldarabolt húst, paprikát és a hagymát is. Fóliával letakarva mehet a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is.
4. A nyársra feltűzzük a hozzávalókat.
5. A grillserpenyőt felforrósítjuk, és csak ezután kenjük ki zsiradékkal. Csak ezután tegyük bele a serpenyőbe a nyársakat.
Tipp: Érdemes a csirkemellet nagyobb kockákra vágni, mint a zöldséget, mert akkor lesznek egyszerre készen.
Mogyorószósz:
Késes robotgéppel az összes hozzávalót összedolgozzuk, míg közepes sűrű állagot nem kapunk. Ha túl sűrű lenne, adagoljunk hozzá egy kis olajat.
