Gyömbéres édesburgonyakrémleves
Adásban volt: 2013. december 4.
A recepthez tartozó videó

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
2015. október 23.
Hozzávalók
4 adag- 1 kg édesburgonya
- 1 liter húsleves
- 4 dl kókusztej
- 1 mogyoróhagyma (vagy egy kicsi vöröshagyma)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika (ízléstől függően)
- 5 cm-nyi friss gyömbér
- 2 ek barnacukor
- fél zöldcitrom, vagy citrom leve
- tetejére marék friss koriander
- vaj
Elkészítés
Egy kevés olívaolajon a felaprított hagymát megdinszteljük. Amikor a hagyma már félig üveges, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a fűszereket. Frissen reszelünk bele gyömbért és adunk hozzá egy kevés chilipelyhet. Felöntjük az alaplével, egy kevés nádcukorral édesítjük, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük az édesburgonyát. Amikor megpuhult az édesburgonya egy turmixgépben pürésítjük, majd adunk hozzá egy kis vajat, ezzel is mixeljük egy kicsit. Hozzákeverjük a kókusztejet, és újra reszelünk hozzá friss gyömbért, adunk hozzá egy kis chilit, pár csepp citromlevet. Tálaláskor még megszórjuk chilipehellyel és finomra aprított friss korianderrel.
Megosztom barátaimmal