Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Adásban volt: 2013. december 4.
A recepthez tartozó videó
Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
2015. október 23.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 liter húsleves 
  • 4 dl kókusztej
  • 1 mogyoróhagyma (vagy egy kicsi vöröshagyma)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika (ízléstől függően)
  • 5 cm-nyi friss gyömbér
  • 2 ek barnacukor
  • fél zöldcitrom, vagy citrom leve
  • tetejére marék friss koriander
  • vaj

Elkészítés

Egy kevés olívaolajon a felaprított hagymát megdinszteljük.  Amikor a hagyma már félig üveges, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a fűszereket. Frissen reszelünk bele gyömbért és adunk hozzá egy kevés chilipelyhet. Felöntjük az alaplével, egy kevés nádcukorral édesítjük, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük az édesburgonyát. Amikor megpuhult az édesburgonya egy turmixgépben pürésítjük, majd adunk hozzá egy kis vajat, ezzel is mixeljük egy kicsit. Hozzákeverjük a kókusztejet, és újra reszelünk hozzá friss gyömbért, adunk hozzá egy kis chilit, pár csepp citromlevet. Tálaláskor még megszórjuk chilipehellyel és finomra aprított friss korianderrel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fokhagymával, fetával és csirkemellel

Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.