Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyömbéres almakompót

Adásban volt: 2015. október 22.
A recepthez tartozó videó
Kicsit pikáns, kicsit savanyú és nagyon finom ez a gyömbéres almakompót. Tökéletes körete egy ropogósra sült csontos karajnak.
2015. október 22.

Hozzávalók

  • gyömbér
  • 2 db zöld alma
  • 5 dgk vaj
  • citrom
  • 1-2 ek cukor

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A felmelegített serpenyőbe rakjuk a vajat, majd jöhet a felkockázott alma és a felaprított gyömbér. Várjuk meg míg egyet rottyan. Ezután, almától függően locsoljuk meg a citrom levével és adjunk hozzá cukrot is. Egy bevizezett zsírpapírral lefedjük.

Az almákat nem kell teljesen szétfőzni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors gyömbéres sertés

Villámgyors gyömbéres sertés

Fűszeres, ázsiai sertésragu, különleges tálalásban. Pikáns, ízletes és nem túl hétköznapi. Baráti összejövetelek sztárja.
Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?