Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

Adásban volt: 2014. április 4.
A recepthez tartozó videó
A japán házi konyhának ezt nagyon egészséges levesét érdemes kipróbálni.
2016. július 3.

Hozzávalók

  • ¼ csomag kemény tofu
  • ¼ sörretek és friss zöldje fölaprítva
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb krumpli
  • 2 db szárított shiitake gomba vízben feloldva
  • ¼ póréhagyma
  • fél ek szezámolaj
  • szójaszósz
  • 1 tk pirított szezámolaj
  • ½ l alaplé eredetileg dashi (algával főzött, vegán) alaplé
  • 1 ek mirin, szaké vagy vodka

Elkészítés

Egy nagy fazékban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a répát, a krumplit, a shiitake gombát, a sörretket és a póréhagymát. Öntsük föl a dashi (algával dúsított, vegán) alaplével és forraljuk föl. Ekkor vegyük takarékra, és öntsük hozzá a mirint, a shoyut, és főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül szórjuk a leveshbe a kézzel darabokra tépett (2-3 cm nagyságú) tofut. Tálaláskor öntözzük meg a tetejét pirított szezámolajjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?