
Grízpuding mézes gyümölcsökkel
Hozzávalók
- 8 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 1 vaníliarúd
- 2 tk őrölt fahéj
- 3 ek barna cukor
- 2 dkg vaj
- 3 ek méz
- 4 szem nektarin
- 20 dkg szőlő
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
Elkészítés
A hideg tejet keverd el a búzadarával, a fahéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival és közepes tűzön, gyakran megkeverve főzd sűrűsödésig.
Oszd el 4 csinos üvegtálkában, és tedd be a hűtőbe 10 percre, hogy a teteje megszilárduljon.
Közben kockázd fel a nektarint, a szőlőszemeket vágd félbe és magozd ki (ha zöld és kék szőlőt is használsz, szebb lesz a végeredmény).
Egy közepes méretű edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a gyümölcsöket, és pirítsd két percig.
Add hozzá a mézet, a fűszereket és a bort.
Főzd további 3 percig, míg a leve kissé besűrűsödik.
Néhány perc hűlés után egyenletesen oszd el a mézes gyümölcsöt a négy grízpuding tetején. Hűtve kínáld.