Grillezett zöldséges kenyérsaláta naranccsal

Hozzávalók
2-3 adag- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- kaliforniai paprika
- 3 lila hagyma
- 1 édesburgonya
- 1 vérnarancs
- fél bagett
- 1 ág rozmaring
- olívaolaj
- balzsamecet
- tálaláshoz:
- gránátalma
- krémsajt
Elkészítés
A zöldségeket, azaz a padlizsánt, cukkinit, paprikát, édesburgonyát és a hagymát nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, hogy minden egyes darabot befedjen.
Sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, friss rozmaringot aprítunk rá, és vékonyan szelt vérnarancs karikákkal befedjük.
200-220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő vége előtt 10 perccel a feldarabolt, vagy falatnyira tépkedett kenyeret a zöldségek tetejére szórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és megpirítjuk.
Tálaláskor még egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel is meglocsolhatjuk. Házi krémsajttal, és gránátalmával kínáljuk.