Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett zöldbab mimosa

Adásban volt: 2015. október 13.
A recepthez tartozó videó
Ropogósra sült, egzotikus fűszerezési zöldség snack. Akár önmagában, akár köretként is fantasztikus.
2015. október 13.

Hozzávalók

  • 30 dkg ceruzabab
  • 2 db főtt tojás
  • petrezselyem
  • curry por
  • olívaolaj

  • bors
  • porcukor
  • fehérborecet
  • 2 fej lila hagyma

Elkészítés

A zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a curry porral.
Majd 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, megszórjuk kevés porcukorral és sóval, majd ráöntjük a fehérborecetet. Összeforgatjuk és legkevesebb fél órát állni hagyjuk.

A főtt tojásokat megpucoljuk és apró darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük kevés olívaolajjal. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és egy csipet curryvel.  Jól összekeverjük az egészet.

Tálaláskor a sült zöldbabra kanalazzuk a tojásos feltétet és az ecetes lila hagymát.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos zöldbab

Kovászos zöldbab

Ki mondta, hogy csak az uborkát lehet kovászolni? A zsenge zöldbabból is lehet szuper roppanós savanyúság. Grillételek, sült húsok tökéletes kiegészítője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.