Grillezett zöldbab mimosa

Hozzávalók
- 30 dkg ceruzabab
- 2 db főtt tojás
- petrezselyem
- curry por
- olívaolaj
- só
- bors
- porcukor
- fehérborecet
- 2 fej lila hagyma
Elkészítés
A zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a curry porral.
Majd 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, megszórjuk kevés porcukorral és sóval, majd ráöntjük a fehérborecetet. Összeforgatjuk és legkevesebb fél órát állni hagyjuk.
A főtt tojásokat megpucoljuk és apró darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük kevés olívaolajjal. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és egy csipet curryvel. Jól összekeverjük az egészet.
Tálaláskor a sült zöldbabra kanalazzuk a tojásos feltétet és az ecetes lila hagymát.
