Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett zöldbab mimosa

Adásban volt: 2015. október 13.
A recepthez tartozó videó
Ropogósra sült, egzotikus fűszerezési zöldség snack. Akár önmagában, akár köretként is fantasztikus.
2015. október 13.

Hozzávalók

  • 30 dkg ceruzabab
  • 2 db főtt tojás
  • petrezselyem
  • curry por
  • olívaolaj

  • bors
  • porcukor
  • fehérborecet
  • 2 fej lila hagyma

Elkészítés

A zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a curry porral.
Majd 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, megszórjuk kevés porcukorral és sóval, majd ráöntjük a fehérborecetet. Összeforgatjuk és legkevesebb fél órát állni hagyjuk.

A főtt tojásokat megpucoljuk és apró darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük kevés olívaolajjal. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és egy csipet curryvel.  Jól összekeverjük az egészet.

Tálaláskor a sült zöldbabra kanalazzuk a tojásos feltétet és az ecetes lila hagymát.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos zöldbab

Kovászos zöldbab

Ki mondta, hogy csak az uborkát lehet kovászolni? A zsenge zöldbabból is lehet szuper roppanós savanyúság. Grillételek, sült húsok tökéletes kiegészítője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!