Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett tavaszi saláta

Adásban volt: 2016. május 2.
A recepthez tartozó videó
Zsenge tavaszi zöldségek grillezve pillanatok alatt elkészülnek és a legszínesebb saláta lesz belőlük.
2016. május 2.

Hozzávalók

  • 3 db retek
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 db új sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db szívsaláta
  • 1 db lime
  • 1 db citrom
  • olívaolaj

  • bors
  • pár szál zöld spárga
  • 1 tk magos mustár
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

A sárgarépát meghámozzuk félbe vágjuk, a cukkinit is félbe vágjuk és kiszedjük a magos részét, ha van. Vágunk egy karikát a lime-ból és a citromból is. A retket és a paradicsomokat is elfelezzük.
Olívaolajból, sóból, citromléből és borsból pácot készítünk és ebbe forgatjuk be a zöldségeket. Majd elkészülési sorrendben egy felforrósított, rácsos serpenyőbe tesszük: először a sárgarépát, cukkini, zöld spárgát és retket. Utána saláta, lime és legvégül a paradicsom.

A saláta öntet elkészítéséhez nem kell mást csinálnunk, mint a maradék páchoz keverjük hozzá a magos mustárt és az apróra vágott snidlinget.

Tálaláskor a grillezett zöldségeket egy tálra rendezzük és meglocsoljuk az öntettel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Grillezett zöldséges kenyérsaláta naranccsal

Grillezett zöldséges kenyérsaláta naranccsal

Az olaszok nyári kenyérsalátájának, a panzanellának, a téli, magyar változata. Egészséges, roppanós, és őrületesen finom.
Grillezett zöldbab mimosa

Grillezett zöldbab mimosa

Ropogósra sült, egzotikus fűszerezési zöldség snack. Akár önmagában, akár köretként is fantasztikus.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.