Grillezett tavaszi saláta

Hozzávalók
- 3 db retek
- 4 db koktélparadicsom
- 1 db új sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db szívsaláta
- 1 db lime
- 1 db citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- pár szál zöld spárga
- 1 tk magos mustár
- 1 csokor snidling
Elkészítés
A sárgarépát meghámozzuk félbe vágjuk, a cukkinit is félbe vágjuk és kiszedjük a magos részét, ha van. Vágunk egy karikát a lime-ból és a citromból is. A retket és a paradicsomokat is elfelezzük.
Olívaolajból, sóból, citromléből és borsból pácot készítünk és ebbe forgatjuk be a zöldségeket. Majd elkészülési sorrendben egy felforrósított, rácsos serpenyőbe tesszük: először a sárgarépát, cukkini, zöld spárgát és retket. Utána saláta, lime és legvégül a paradicsom.
A saláta öntet elkészítéséhez nem kell mást csinálnunk, mint a maradék páchoz keverjük hozzá a magos mustárt és az apróra vágott snidlinget.
Tálaláskor a grillezett zöldségeket egy tálra rendezzük és meglocsoljuk az öntettel.
