Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Tumbász Hédi

Grillezett lazac zsenge zöldborsós, feta sajtos spenótsalátával

Csomor Csilla színésznőt gyerekkora óta érdekli a konyha világa. Anyukájától tanulta a magyar konyha alapjait, de mára a nemzetközi konyhák fogásait is szívesen készíti.
2015. június 26.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 db lazacfilé

  • bors
  • fél citrom leve
  • 2 marék spenót
  • 2 marék zsenge zöldborsó
  • olivaolaj
  • fetasajt

Elkészítés

A főzés nekem sohasem kényszer, sokkal inkább kreatív alkotó folyamat, és a legbonyolultabb és a legegyszerűbb fogásokat is nagyon szívesen készítem el – mondja Csilla -, az egyik ilyen kedvencem a grillezett lazac egy egyszerű, de mégis fantasztikus salátával.

A spenótot és a zsenge zöldborsót olívaolajos,citromleves öntettel összekeverjük. A tetejére feta sajtot morzsolunk és kész is.
A lazac szeleteket alapos tisztítás után szárazra törölgetjük, majd jól bedörzsöljük sóval,borssal és citromlével. Végül grillrácsra helyezzük és megsütjük.
Fóliában sült burgonyával és spenótos, zöldborsós salátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Hazánk legismertebb bűvésznője, Ungár Anikó a konyhában is otthonosan mozog. Fellépései során többször is körbeutazta a földet, és amerre járt sok mindent megkóstolt. Anikó nem fogyaszt húst, azonban kedvencei közé tartoznak a halak illetve a tenger mindenféle gyümölcsei.
Brokkolis, csirkés piláf

Brokkolis, csirkés piláf

A piláf rizsből készült egytálétel, amit a fűszerek mellett gazdagíthat zöldség, gyümölcs és hús is. Rengeteg variációja létezik, ehhez a zöldséges, csirkés változathoz nem lesz nehéz bevásárolni, és 30 perc alatt elkészül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.