Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett gombasaláta, pirított szezámmaggal

Adásban volt: 2014. december 9.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, roppanós gomba + ázsiai ihletésű öntet = fergeteges ízorgia vacsorára.
2015. december 31.

Hozzávalók

  • 50 dkg barna csiperke
  • citrom
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • 1 ek méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szezámmag
  • 1 csomag rukola

Elkészítés

A gombákat konyhai törlővel tisztítjuk, nem mossuk! és a szárának a végét levágjuk, majd a fejeket félbevágjuk. Nejlon tasakban olívaolajjal, sóval borssal összerázzuk a gombákat, vágott felükkel lefelé fordítva a sütőbe helyezzük, és grillfokozaton 5 percig sütjük.
Közben elkészítjük az öntetet: szójaszószt, fél citrom levével, mézzel, reszelt fokhagymával és reszelt gyömbérrel  összekeverjük. A grillezett gombára öntjük, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Vegyes zöldsaláta ágyra halmozzuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás borjúragu parmezános polentával

Gombás borjúragu parmezános polentával

A köret 8 perc alatt kész, amíg a borjú puhul, beszélgetni, vagy akár pihenni is jut idő. Álom vacsora vagy ebéd, ha szereted a finom ízeket, de nincs időd főzni.
Tükörtojás rukolaágyon, sült baconnel

Tükörtojás rukolaágyon, sült baconnel

Egyszerű és gazdag saláta reggelire Kulka Jánostól.

Grillezett csirkemell fűszeres, szezámmagos újburgonyával

Sült csirke sült krumplival izgalmasan fűszerezve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.