Grillezett csirkemell, petrezselymes gránátalma-salátával

Hozzávalók
2-4 adag- 2 csirkemellfilé
- vaj
- 2 gránátalma
- 2 csokor petrezselyem
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
- gránátalmaszirup
- római kömény
- citrom
- 10 dkg dió
Elkészítés
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kevés római köménnyel fűszerezzük.
A serpenyőt felforrósítjuk, és vaj valamint olívaolaj keverékén először mindkét oldalát kérgesítjük, majd 7-8 perc alatt készre sütjük.
A gránátalma koronáját levágjuk és négy darabra vágjuk, a magokat így könnyen ki tudjuk szedni belőle.
Az újhagymákat felkarikázzuk.
A kígyóuborkát nem hámozzuk meg, de a magjait egy kiskanállal eltávolítjuk és felkockázzuk.
A diót durvára vágjuk és jó sok petrezselymet felaprítunk.
Egy nagy tálban a hozzávalókat összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kevés római köménnyel megszórjuk. Hozzáreszeljük egy citrom héját, belecsavarjuk a levét, majd olívaolajjal és gránátalmasziruppal meglocsoljuk.
A salátát jól átkeverjük és a csirkemellel tálaljuk.