Grillezett csirkemáj petrezselymes vajjal
Adásban volt: 2014. március 25.
A recepthez tartozó videó

A csirkemáj egészséges és finom, ráadásul grillezve pillanatok alatt elkészül.
2016. március 9.
Hozzávalók
2-4 személyre- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg vaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 ek kapribogyó
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom
- chili
- tálaláshoz: pita
Elkészítés
A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk és egyesével ráhúzzuk őket a nyársakra. Tepsibe tesszük, vékonyan meglocsoljuk olivaolajjal, megborsozzuk és 10 percre betesszük a 180 fokos sütőbe grillfokozatra. Amíg a máj elkészül, megcsináljuk a pikáns vajas mártást. A vajat barnulásig pirítjuk és belereszeljük a citrom héját és beleszórunk kapribogyókat, amiket vízzel leöblítünk. Végül hozzákeverjük a mazsolát és egy csipet chilit. A megpirult, elkészült csirkemájnyársakat megsózzuk és pitával valamint a vajas mártással meglocsolva, friss, apróra vágott petrezselyemmel, egy csipet chilivel és reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal