Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett csirkemáj petrezselymes vajjal

Adásban volt: 2014. március 25.
A recepthez tartozó videó
A csirkemáj egészséges és finom, ráadásul grillezve pillanatok alatt elkészül.
2016. március 9.

Hozzávalók

2-4 személyre
  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 ek kapribogyó
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom
  • chili
  • tálaláshoz: pita

Elkészítés

A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk és egyesével ráhúzzuk őket a nyársakra. Tepsibe tesszük, vékonyan meglocsoljuk olivaolajjal, megborsozzuk és 10 percre betesszük a 180 fokos sütőbe grillfokozatra. Amíg a máj elkészül, megcsináljuk a pikáns vajas mártást. A vajat barnulásig pirítjuk és belereszeljük a citrom héját és beleszórunk kapribogyókat, amiket vízzel leöblítünk. Végül hozzákeverjük a mazsolát és egy csipet chilit. A megpirult, elkészült csirkemájnyársakat megsózzuk és pitával valamint a vajas mártással meglocsolva, friss, apróra vágott petrezselyemmel, egy csipet chilivel és reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mostarda (aszalt gyümölcsös chutney)

Sültek mellé ajánlott leginkább ez a pikáns, aszalt gyümölcsökkel teli, mustáros chutney. Baráti grillezésekre magunkkal is vihetünk egy-egy üveggel.
Petrezselymes karalábéfőzelék

Petrezselymes karalábéfőzelék

Hihetetlenül egyszerű megújítani a jó öreg karalábéfőzeléket, de nagyon megéri!
Májjal töltött padlizsán és zöldfűszeres joghurt

Májjal töltött padlizsán és zöldfűszeres joghurt

A közkedvelt muszaka roma verziója: rizses csirkemájjal töltve. Zöldfűszeres joghurttal a tökéletes ebéd!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.