Grillezett csirkecomb majonéz variációkkal

Hozzávalók
- Grillezett csirkecomb:
- 4 csirkecomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 tk mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 2-3 fej gomba
- 1 db kaliforniai paprika
- 2-3 szál újhagyma
- 1 citrom leve
- Majonéz:
- 4 szobahőmérskletű tojássárgája
- 4 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk magos mustár
- 1 tk ketchup
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg savanyú uborka
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor snidling
Elkészítés
Grillezett csirkecomb
A combokat besózzuk, megszórjuk borssal, fokhagymát reszelünk rá és meglocsoljuk olívaolajjal. Megkenegetjük mustárral és alaposan bedörzsöljük.
A padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel, a gombákat laposra faragjuk, a cukkinit pedig hosszában felszeleteljük. A kaliforniai paprikából is egyforma lapos szeleteket vágunk, az újhagymát pedig hosszában kettévágjuk. Az összes zöldséget besózzuk és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
A combokat forró grillserpenyőben először csíkosra pirítjuk, majd egy sütőtálba áttéve a 250 fokos sütőben puhára sütjük. Ezután a zöldségeket is meggrillezzük, oldalanként 1-2 perc alatt.
Majonéz
A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a magos mustár, majd habverővel világosra keverjük. Jöhet egy csipet só, majd további folyamatos kevergetés mellett, hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Ez lesz a majonézes alap.
1. variáció: a hamburger szósz: az alapmajonézhez ketchupot, apró kockára vágott savanyú uborkát és szeletelt lila hagymát keverünk.
2. variáció: az alapmajonézhez apróra vágott bazsalikomot és snidlinget keverünk.
