
Grillezett csirke kebab, curryvel és lime-mal
Hozzávalók
4 adag- 45 dkg csirkemellfilé
- 1 dl natúr joghurt
- 50 g friss koriander
- 1 kk reszelt lime héja
- 2 ek lime juice
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 1/2 kk curry por
- 1/4 kk só
- 1/4 kk bors
Elkészítés
Rakjuk a csirkét egy zárható műanyag tasakba. A páchoz egy kis edényben keverjük össze a joghurtot, koriandert, lime héját, lime juice-t, olajat, mézet, dijoni mustárt, curry port, sót, fekete borsot, és fokhagymát. Öntsük a tasakban lévő csirkére és tegyük a hűtőbe pácolódni 4-24 órán keresztül. Néha forgassuk meg. Ezután csöpögtessük le róla a páclevet, és tegyük félre.
Fűzzük fel lazán egy grill nyársra a csirkét, paprikát, és cukkinit. Locsoljuk meg a páclével. Tegyük félre a maradék pácot.
Tegyük a kebabot egy nyílt grillsütőre egy kis serpenyőben, fedjük le, és 18-20 percig süssük, míg megpirul ( kb 75 fokon). Egyszer forgassuk meg a sütés során. A sütés befejezése előtt adjuk hozzá a cseresznye paradicsomot.
Tápanyag:
261 kcal, 9 g teljes zsír ( 2 g telítetlen), 68 mg koleszterin, 256 mg Na, 15 g szénhidrát, 2 g rost, 30 g fehérje