Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett citromos csirkemell ropogós cukkínivel, konfitált koktélparadicsommal

Adásban volt: 2016. augusztus 29.
A recepthez tartozó videó
2016. augusztus 29.

Hozzávalók

  • 2 db bőrös csirkemell
  • 2 db cukkini
  • 1 db citrom
  • 1 db lime
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg jázmin rizs
  • friss kakukkfű
  • zöldfűszerek

Elkészítés

 1 adag: 450 kcal

Grillezett citromos csirkemell

1.Csontozzuk ki a csirkemellet.

2.A páchoz a citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. Tegyük bele a kakukkfüvet, sózzuk, majd adjuk hozzá az olivaolajat. Forgassuk bele a sót, majd tegyük a hűtőbe.

3.Forrósítsuk fel a grillserpenyőt, és tegyük bele a húsokat. Ha a húson kialakultak a csíkok, akkor 90 fokot fordítsunk rajta, ezáltal lesz keresztbe csíkozott a hús.

4.Amikor már majdnem készre sült a hús, tehetünk a serpenyőbe egy fél citromot, a húsra pedig kakukkfüvet.

Konfitált paradicsom

1.Egy edénybe nagy mennyiségű olívaolajt öntünk, annyit hogy majd ellepje a paradicsomot.

2.Figyeljünk arra, hogy az olajt ne forrósítsuk fel, maximum 70-80 fokig melegítsük, azért hogy csak lassan puhuljanak meg benne a paradicsomok. A paradicsomon kívül adjuk még hozzá a felvágott hagymát, fokhagymát és rozmaringot.

3.Ha az olaj már elérte a megfelelő hőfokot, húzzuk félre és hagyjuk kihűlni. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk, csatos üvegekbe adagolva a hűtőben is tárolhatjuk.)

4.Az elkészült konfitált paradicsomból szedjünk ki néhány szemet és nyomkodjuk szét a paradicsomot egy villával, adjunk hozzá pár kanál olajat, amit citromlével, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és durvára vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Cukkini chips

1.Egy cukkinit felszeletelünk, minél vékonyabbra vágjuk, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

2.Ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás csirkemell

Gránátalmás csirkemell

Villámgyors, szuper egyszerűen elkészíthető, könnyű vacsora egy hétköznap estére. Rizspiláffal vagy zöldsalátával felejthetetlen élmény.
Spenótkrémes csirkemell házi lepénykenyérrel

Spenótkrémes csirkemell házi lepénykenyérrel

Serpenyős csirkés egytálétel, indiai ízvilággal. Ha látványos és egyben egészséges ételt szeretnénk villámgyorsan az asztalra varázsolni, mindenképpen ezt próbáljuk ki. Házi készítésű lepénykenyérrel az igazi!
Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!