Grillezett citromos csirkemell ropogós cukkínivel, konfitált koktélparadicsommal

Hozzávalók
- 2 db bőrös csirkemell
- 2 db cukkini
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg jázmin rizs
- friss kakukkfű
- zöldfűszerek
Elkészítés
1 adag: 450 kcal
Grillezett citromos csirkemell
1.Csontozzuk ki a csirkemellet.
2.A páchoz a citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. Tegyük bele a kakukkfüvet, sózzuk, majd adjuk hozzá az olivaolajat. Forgassuk bele a sót, majd tegyük a hűtőbe.
3.Forrósítsuk fel a grillserpenyőt, és tegyük bele a húsokat. Ha a húson kialakultak a csíkok, akkor 90 fokot fordítsunk rajta, ezáltal lesz keresztbe csíkozott a hús.
4.Amikor már majdnem készre sült a hús, tehetünk a serpenyőbe egy fél citromot, a húsra pedig kakukkfüvet.
Konfitált paradicsom
1.Egy edénybe nagy mennyiségű olívaolajt öntünk, annyit hogy majd ellepje a paradicsomot.
2.Figyeljünk arra, hogy az olajt ne forrósítsuk fel, maximum 70-80 fokig melegítsük, azért hogy csak lassan puhuljanak meg benne a paradicsomok. A paradicsomon kívül adjuk még hozzá a felvágott hagymát, fokhagymát és rozmaringot.
3.Ha az olaj már elérte a megfelelő hőfokot, húzzuk félre és hagyjuk kihűlni. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk, csatos üvegekbe adagolva a hűtőben is tárolhatjuk.)
4.Az elkészült konfitált paradicsomból szedjünk ki néhány szemet és nyomkodjuk szét a paradicsomot egy villával, adjunk hozzá pár kanál olajat, amit citromlével, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és durvára vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Cukkini chips
1.Egy cukkinit felszeletelünk, minél vékonyabbra vágjuk, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
2.Ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
