
Grillcsirkesaláta spenóttal, kesudióval és fügével (gluténmentes)
Tűzhelyfrászos, könnyű és finom saláta forró napokra
2016. július 30.
Hozzávalók
2 adag- 20 dkg friss spenótlevél (tisztított súly)
- 40 dkg grillcsirkehús, cafatokra szedve
- 6 szem füge, elnegyedelve
- 1 marék kesudió, pirítva
- a bazsalikomos vinaigrette-hez:
- 1 nagy csokor bazsalikomlevél, felaprítva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 kis fej salotta hagyma, felaprítva
- ½ dl extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A vinaigrette-hez az összes hozzávaló elkeverjük, állni hagyjuk.
A spenótleveleket lobogó forró vízbe dobjuk 1 percre, majd kivesszük, jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és késsel durvára vágjuk.
Két tányéron elosztjuk a spentót, rápakoljuk a grillcsirkét, körberakjuk a fügenegyedekkel, és megszórjuk a pirított kesudióval. A bazsalikomos öntettel meglocsoljuk, és azonnal, pirítóssal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal