Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Adásban volt: 2013. augusztus 8.
A recepthez tartozó videó
Ez pikáns, csípős, szójás a kukoricasaláta pillanatok alatt elkészül. Egy gyors hétköznapi ebédre grillcsirke mellé is tálalhatjuk, de a grillezős estén is tökéletes kísérője a húsoknak.
2016. július 24.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 zsenge csöves kukorica (leszemezve 50dkg)
  • 1 evőkanál só
  • 1 közepes fürtös uborka
  • 1 lilahagyma
  • 4 szem paradicsom
  • 1 nagy csokor friss korianderzöld, finomra aprítva
  • Öntet:
  • 2 nagy citrom
  • 2 lime
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 2-4 sült csirkecomb

Elkészítés

A kukoricát éles késsel egy mély tálban leszemezzük (a mély tál azért praktikus, mert a kukoricaszemek különben “repkednek” össze-vissza).
Forrásban lévő, sós vízben, kb. 1 percig főzzük, éppen csak annyira, hogy elveszítse nyerseségét, de zsenge, puha maradjon.
Leszűrjük, és lehetőség szerint lehűtjük.
Közben kiskanállal eltávolítjuk az uborka magját (meghámozni nem szükséges), és felkockázzuk.
Felaprítjuk a lilahagymát és felszeleteljük a paradicsomot.
Az öntethez összekeverjük a citrom és zöldcitrom kifacsart levét a chilipasztával és a szójaszósszal.
Összeforgatjuk a zöldségekkel és a korianderrel, majd kb. egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Kész grillcsirke vagy bármilyen grillezett húsok mellé kitűnő.

 

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.