Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Hozzávalók
4 adag- 4 zsenge csöves kukorica (leszemezve 50dkg)
- 1 evőkanál só
- 1 közepes fürtös uborka
- 1 lilahagyma
- 4 szem paradicsom
- 1 nagy csokor friss korianderzöld, finomra aprítva
- Öntet:
- 2 nagy citrom
- 2 lime
- 1 teáskanál chiliszósz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 2-4 sült csirkecomb
Elkészítés
A kukoricát éles késsel egy mély tálban leszemezzük (a mély tál azért praktikus, mert a kukoricaszemek különben “repkednek” össze-vissza).
Forrásban lévő, sós vízben, kb. 1 percig főzzük, éppen csak annyira, hogy elveszítse nyerseségét, de zsenge, puha maradjon.
Leszűrjük, és lehetőség szerint lehűtjük.
Közben kiskanállal eltávolítjuk az uborka magját (meghámozni nem szükséges), és felkockázzuk.
Felaprítjuk a lilahagymát és felszeleteljük a paradicsomot.
Az öntethez összekeverjük a citrom és zöldcitrom kifacsart levét a chilipasztával és a szójaszósszal.
Összeforgatjuk a zöldségekkel és a korianderrel, majd kb. egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Kész grillcsirke vagy bármilyen grillezett húsok mellé kitűnő.