Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grill zöldséges csirkenyárs

Adásban volt: 2014. június 27.
A recepthez tartozó videó
Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.
2016. április 29.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 50 dkg filézett csirkecomb
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 8 szem újkrumpli
  • 8 kisebb szem gomba
  • 2 sárgarépa
  • 5 dl vörösbor
  • vaj
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 hosszú bambusz nyárs
  • olivaolaj
  • ½ tk étkezési keményítő

Elkészítés

A finomra aprított fokhagymát és az egész kakukkfű ágakat egy kevés vajon átforgatjuk, majd felöntjük vörösborral és közepes hőfokon beforraljuk. Ezt követően áttesszük egy kancsóba és megvárjuk, amíg ki nem hűl.
A felvágott csirkedarabokat, és a felkockázott császárszalonnát egy zárható dobozba tesszük,  majd meglocsoljuk a borpáccal. A doboz tetejét lezárjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után leszűrjük róla a vörösboros páclevet, majd újra beforraljuk, és leszűrjük.

A bambusznyársakat legalább fél órára hideg vízbe áztatjuk. 
A nagyobb darabokra vágott krumplit és a sárgarépát forró vízben előfőzzük. 

Ezt követően feltűzzük a nyársakra a gomba-, császárszalonna-, csirke-, hagyma-, és krumplidarabokat.
A tepsi alját beterítjük alufóliával, ráhelyezzük a csirkenyársakat, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Sózzuk, borsozzuk, majd 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ezalatt a vörösboros pácot egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, összemelegítjük, de nem engedjük fölforrni. A végén hozzáadunk két evőkanál vajat, és azt is belekeverjük. 
A nyársakat a mártással tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dobd a grillre! - 12 jó tanács

Dobd a grillre! - 12 jó tanács

Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! De mit dobunk és hová - segítünk!

Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel

Sokan nem is gondolnák, hogy tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!