Grill zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók
4-6 adag- 50 dkg filézett csirkecomb
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 8 szem újkrumpli
- 8 kisebb szem gomba
- 2 sárgarépa
- 5 dl vörösbor
- vaj
- 3 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 hosszú bambusz nyárs
- olivaolaj
- ½ tk étkezési keményítő
Elkészítés
A finomra aprított fokhagymát és az egész kakukkfű ágakat egy kevés vajon átforgatjuk, majd felöntjük vörösborral és közepes hőfokon beforraljuk. Ezt követően áttesszük egy kancsóba és megvárjuk, amíg ki nem hűl.
A felvágott csirkedarabokat, és a felkockázott császárszalonnát egy zárható dobozba tesszük, majd meglocsoljuk a borpáccal. A doboz tetejét lezárjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után leszűrjük róla a vörösboros páclevet, majd újra beforraljuk, és leszűrjük.
A bambusznyársakat legalább fél órára hideg vízbe áztatjuk.
A nagyobb darabokra vágott krumplit és a sárgarépát forró vízben előfőzzük.
Ezt követően feltűzzük a nyársakra a gomba-, császárszalonna-, csirke-, hagyma-, és krumplidarabokat.
A tepsi alját beterítjük alufóliával, ráhelyezzük a csirkenyársakat, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Sózzuk, borsozzuk, majd 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ezalatt a vörösboros pácot egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, összemelegítjük, de nem engedjük fölforrni. A végén hozzáadunk két evőkanál vajat, és azt is belekeverjük.
A nyársakat a mártással tálaljuk.