Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás-mézes gumicukor

Bezzegh Évának, az agyoncukrozott gumicukorra is van egy, minden elemében egészséges, pár perc munkával járó alternatívája. Igazi gyümölcsből, gyógyító mézzel, vitamindús lime-mal, jótékony, tiszta állati zselatinnal, mely a szervezet számára módfelett nélkülözhetetlen kollagént tartalmazza.
2016. április 20.

Hozzávalók

  • hozzávalók
  • 1/2 gránátalma
  • 1/2 lime leve
  • 3 ek méz
  • 16 zselatinlap
  • 1/2 dl forró víz

Elkészítés

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom pár percre. A gránátalma valamint a lime levét citruspréssel kifacsarom, elkeverem benne a mézet, és egy sűrű szűrőn átszűröm egy keverőtálba, hogy a rostokat eltávolítsam. A megpuhult zselatinlapokról a vizet leöntöm, alaposan kifacsarom őket, visszateszem a tálba, ráöntöm a forralt vizet, és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverem, majd beledolgozom óvatosan a mézes gyümölcslébe. Azért óvatosan, hogy ne képződjenek buborékok vagy hab a massza tetején, mert az nem mutatna jól a gumicukrokban. Végül a levet szilikon jégformákba öntöm, és hagyom megdermedni. Hűtőben pár napig eláll.
Az ízekkel szezonálisan érdemes variálni: aktuális lassan jöhet az epres, a bazsalikomos-málnás, nyáron a mindenféle zöldfűszerrel megturbózott vagy natúr bogyós gyümölcsös, barackos, dinnyés, de mindenkor sláger lehet a citrusos-gyömbéres, ősszel a körtés-citromfüves, télen a banános-kókusztejes, almás-fahéjas. És ha már az ajándékozást említettük: pazar kinézetű kis pakkok készíthetők belőle… a gyerekek és az egészségtudatos szülők legnagyobb örömére.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kecskesajtos tojásfehérjeomlett füstölt lazaccal és zsülien zöldségekkel

Kecskesajtos tojásfehérjeomlett füstölt lazaccal és zsülien zöldségekkel

Levesbetétnek, reggelinek és előételnek is kiválóan beillik, ez a gyerekbarát, egészséges és tápláló tekercs.
Kelkáposztás-narancsos carbonara

Kelkáposztás-narancsos carbonara

Már tényleg nem kell sokat várni, hogy a szabadföldi spárga, eper és társaik belökjék a tavasz igazi motorját, de addig ér élvezni az ébredező természet még télről maradt csodáit.
Szarvasgombás, medvehagymás tojástorta

Szarvasgombás, medvehagymás tojástorta

A kényszer néha csodálatos megoldásokat szül. Amennyiben Húsvét végére telítődnénk hússal, ráadásnak belefulladnánk a festett és nem festett, de mindenképpen tonnaszám megfőzött tojáshalomba, akkor mindenképpen jól jön ez a recept.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.