
Gránátalmás-mézes gumicukor
Hozzávalók
- hozzávalók
- 1/2 gránátalma
- 1/2 lime leve
- 3 ek méz
- 16 zselatinlap
- 1/2 dl forró víz
Elkészítés
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom pár percre. A gránátalma valamint a lime levét citruspréssel kifacsarom, elkeverem benne a mézet, és egy sűrű szűrőn átszűröm egy keverőtálba, hogy a rostokat eltávolítsam. A megpuhult zselatinlapokról a vizet leöntöm, alaposan kifacsarom őket, visszateszem a tálba, ráöntöm a forralt vizet, és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverem, majd beledolgozom óvatosan a mézes gyümölcslébe. Azért óvatosan, hogy ne képződjenek buborékok vagy hab a massza tetején, mert az nem mutatna jól a gumicukrokban. Végül a levet szilikon jégformákba öntöm, és hagyom megdermedni. Hűtőben pár napig eláll.
Az ízekkel szezonálisan érdemes variálni: aktuális lassan jöhet az epres, a bazsalikomos-málnás, nyáron a mindenféle zöldfűszerrel megturbózott vagy natúr bogyós gyümölcsös, barackos, dinnyés, de mindenkor sláger lehet a citrusos-gyömbéres, ősszel a körtés-citromfüves, télen a banános-kókusztejes, almás-fahéjas. És ha már az ajándékozást említettük: pazar kinézetű kis pakkok készíthetők belőle… a gyerekek és az egészségtudatos szülők legnagyobb örömére.
