Gránátalmás, fűszeres rizspiláf
Adásban volt: 2015. február 11.
A recepthez tartozó videó

Keletiesen fűszeres, önmagában, de köretként is szuperül működő perzsa piláf. Az otthoni készlet alapján szabadon variálhatjuk az összetevőket.
2016. február 5.
Hozzávalók
2-3 adag- 40 dkg basmati rizs
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg kesudió
- pisztácia
- 10 dkg vaj
- kardamom
- kurkuma
- római kömény
- 1 liter alaplé
- aszalt vörös áfonya
- 10 dkg arany mazsola
- 10 dkg sötét mazsola
- 1 db gránátalma
- koriander levél
Elkészítés
Forró olajban szórva elősütjük a magvakat: a mandulát, a pisztáciát és a kesudiót. Amikor megpirultak kiszedjük az olajból, és félretesszük.
A vajat az olajhoz adjuk, és fűszerezzük: kurkuma, kardamom, és római kömény kerül bele. Az alaposan lemosott és lecsepegtetett rizst beleöntjük a fűszeres keverékbe, átforgatjuk, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a mazsolákat, az aszalt vörös áfonyát, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. A tűzről levéve egy tiszta konyharuhával leborítjuk, és fedő alatt még 10 percet pihentetjük.
Pirított magvakkal, gránátalma maggal és friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal