Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás csirkemell

Adásban volt: 2015. február 11.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors, szuper egyszerűen elkészíthető, könnyű vacsora egy hétköznap estére. Rizspiláffal vagy zöldsalátával felejthetetlen élmény.
2015. február 11.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 50 dkg csirkemell

  • bors
  • fahéj
  • római kömény
  • őrölt koriander
  • gránátalmaszirup
  • olívaolaj

Elkészítés

Először elkészítjük a csirkemell páclevét: a 4-5 evőkanál olívaolajat összekeverjük római köménnyel, őrölt korianderrel, egy csipet fahéjjal, beleöntjük a gránátalmaszirupot és alaposan összekeverjük.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Amennyiben sütőben készítjük, úgy azt 200 fokra melegítsük elő. 15 perc alatt készül el.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pácolt olajbogyó gránátalmával

Pácolt olajbogyó gránátalmával

Fekete, zöld, barna, piros színek kavalkádja a vendégváró asztalon, egy tálban. Friss kenyér illik hozzá.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?