Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Görögdinnyés granita (jégkása)

Adásban volt: 2013. augusztus 14.
A recepthez tartozó videó
Fagyos és csodás hűsítő ajánlat kevés cukorral, zöldcitrommal és a megunhatatlan görögdinnyével. Enni és inni is remekül lehet, attól függően, meddig hagyjuk olvadni.
2016. július 23.

Hozzávalók

3-4
  • 1 kg érett görögdinnye
  • 1,5dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 lime

Elkészítés

Egy kis lábasban 1,5 dl vizet és kb. 5 dkg cukrot addig forralunk, amíg a cukor teljesen föl nem olvad. (A cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ.) Belecsavarjuk egy citrom, vagy két zöld citrom levét, és lehűtjük.

Kb. 60 dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk.

A gyümölcspürét egy nagy, lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt egy-két óránként még néhányszor megismételjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Görögdinnyés limonádé

Görögdinnyés limonádé

Ha már úgyis fölvágjuk, és kivesszük a magokat, akkor tegyünk félre egy adagot a görögdinnyéből limonádénak is. Savas vagy mentes kiadásban is készíthetjük, a hűsítés garantált.
10 hasznos dolog a görögdinnyéről

10 hasznos dolog a görögdinnyéről

Csodálatos mennyiségű és ízű görögdinnyék töltik meg a piacok standjait és az áruházak polcait. De vajon mitől ilyen édes az idei dinnye, mi köze a görögökhöz és ki volt az a Lőrinc, aki belepisilt a dinnyébe?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.