Görögdinnyés granita (jégkása)
Adásban volt: 2013. augusztus 14.
A recepthez tartozó videó

Fagyos és csodás hűsítő ajánlat kevés cukorral, zöldcitrommal és a megunhatatlan görögdinnyével. Enni és inni is remekül lehet, attól függően, meddig hagyjuk olvadni.
2016. július 23.
Hozzávalók
3-4- 1 kg érett görögdinnye
- 1,5dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 lime
Elkészítés
Egy kis lábasban 1,5 dl vizet és kb. 5 dkg cukrot addig forralunk, amíg a cukor teljesen föl nem olvad. (A cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ.) Belecsavarjuk egy citrom, vagy két zöld citrom levét, és lehűtjük.
Kb. 60 dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
A gyümölcspürét egy nagy, lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt egy-két óránként még néhányszor megismételjük.
Megosztom barátaimmal