Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Görögdinnyés gazpacho

Adásban volt: 2014. szeptember 1.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.
2016. július 22.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 60 dkg görögdinnye
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 szelet kenyér
  • 1 citrom
  • 1 ek vörösborecet
  • 3-4 ek olivaolaj

  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés

A görögdinnye húsát feldaraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, héjukat és magjaikat eltávolítjuk, majd ezt is kis darabokra felvágjuk.
Egy tálba tesszük őket, és hozzáadjuk a széttépkedett kenyeret, az olívaolajat, kevés vizet és az ecetet.
Jól átforgatjuk, hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát, majd átöntjük az egészet egy turmixgépbe.
Hozzáöntjük a dinnyedarabokat is, belefacsarjuk fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeturmixoljuk.
Menet közben kóstolgatjuk és igazgatjuk az ízeket.
Hidegen tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg paradicsomos gazpacho (Salmorejo)

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhsajttal töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.

Áfonyával töltött omlós keksz

Habkönnyű, nyári édesség. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?