Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyers gombasaláta

Adásban volt: 2015. március 5.
A recepthez tartozó videó
Különlegesen üde, és friss gombasaláta. Melegszendvicsek, húsok mellé, vagy csak önmagában is fogyaszthatjuk.
2016. február 24.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csomag rukola
  • 1 citrom
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • 5 dkg mandula

  • bors
  • chili pehely
  • cayenne bors

Elkészítés

A gombát vékony szeletekre vágjuk, és a mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.

Vinaigrette öntetet készítünk: a fehérborecetben feloldjuk a sót. Friss borsot darálunk bele, és belefacsarjuk egy fél citrom levét. Folyamatosan kevergetve, vékony sugárban belecsorgatjuk az olívaolajat.

A gombaszeleteket az öntettel egy nagyobb tálban alaposan összeforgatjuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy a gombát az ízek átjárhassák.

Tálaláskor a pácolt gombaszeleteket egy tálra rendezzük, citromlével meglocsoljuk, és a reszelt citromhéjjal megszórjuk. Friss petrezselyemmel és borssal fűszerezzük. Bátrabbak szórhatnak rá egy kis chili pelyhet és cayenne borsot is.
Rukolával, és a pirított mandulával a tetején kínáljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Francia reggeli: a croque monsieur

Francia reggeli: a croque monsieur

A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!