Nyers gombasaláta

Hozzávalók
2-3 adag- 50 dkg barna csiperkegomba
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 csomag rukola
- 1 citrom
- fehérborecet
- olívaolaj
- 5 dkg mandula
- só
- bors
- chili pehely
- cayenne bors
Elkészítés
A gombát vékony szeletekre vágjuk, és a mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.
Vinaigrette öntetet készítünk: a fehérborecetben feloldjuk a sót. Friss borsot darálunk bele, és belefacsarjuk egy fél citrom levét. Folyamatosan kevergetve, vékony sugárban belecsorgatjuk az olívaolajat.
A gombaszeleteket az öntettel egy nagyobb tálban alaposan összeforgatjuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy a gombát az ízek átjárhassák.
Tálaláskor a pácolt gombaszeleteket egy tálra rendezzük, citromlével meglocsoljuk, és a reszelt citromhéjjal megszórjuk. Friss petrezselyemmel és borssal fűszerezzük. Bátrabbak szórhatnak rá egy kis chili pelyhet és cayenne borsot is.
Rukolával, és a pirított mandulával a tetején kínáljuk.
