Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás-zöldséges malacragu tarhonyarizottóval

Adásban volt: 2016. május 6.
A recepthez tartozó videó
Hagyományosnak tűnő magyaros fogás, a köreten azonban csavarhatunk egyet: a sima tarhonyából kevés parmezánnal és vajjal rizottót varázsolhatunk a sertésragu mellé. Vasárnapi klasszikus.
2016. május 6.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg tarhonya
  • 1 db salotta hagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 liter alaplé
  • 10 dkg vaj
  • friss zöldfűszerek
  • 2 ek kacsazsír

Elkészítés

A húst felkockázzuk és egy nehéz öntött vasedényben, forró olívaolajon lepirítjuk. Ne kevergessük folyamatosan.
A vöröshagymát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig hámozás után nyugodtan hagyhatjuk egészben is és így tegyük őket a hús mellé az edénybe. 
A sárgarépát nagyobb darabokra vágva a megmosott gombákkal együtt adjuk a hagymás húshoz.
A paradicsomot és a TV paprikát vágjuk apró kockára és így tegyük az edénybe. Sózzuk meg az ételt és tegyünk rá egy fedőt és hagyjuk, hogy levet eresszen. Kb. másfél órát főzzük így.

Egy másik edényben felforrósítjuk a kacsazsírt és ráöntjük a tarhonyát. Magas hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. A félbevágott salotta hagymát is a tarhonya mellé tesszük.
Ha megpirult öntsük fel az alaplével és sózzuk meg. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20-30 perc alatt főzzük puhára.
mikor már majdnem kész, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük.

Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.
Gluténmentes zöld rizottó sajtos tallérral

Gluténmentes zöld rizottó sajtos tallérral

Minél többféle zöld levelet használunk, annál finomabb lesz ez a rizottó. Tökéletes hozzá a spenót, a sóska, a reteklevél vagy a mizuna, de ha igazán extrázni akarunk, zsenge csalánlevelekkel készítsük.
Sült oldalas vargányás rizottóval

Sült oldalas vargányás rizottóval

A hagyományos magyar és olasz konyha találkozása egy tányéron: az eredmény pedig egy testes, férfias fogás. A rizottó és az oldalas elkészítése egyaránt időigényes, ha nem kapkodjuk el, igazi ízbomba lesz a jutalom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.