Gombás-zöldséges malacragu tarhonyarizottóval

Hozzávalók
- 50 dkg sertéslapocka
- 30 dkg vegyes gomba
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 10 dkg tarhonya
- 1 db salotta hagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 liter alaplé
- 10 dkg vaj
- friss zöldfűszerek
- 2 ek kacsazsír
Elkészítés
A húst felkockázzuk és egy nehéz öntött vasedényben, forró olívaolajon lepirítjuk. Ne kevergessük folyamatosan.
A vöröshagymát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig hámozás után nyugodtan hagyhatjuk egészben is és így tegyük őket a hús mellé az edénybe.
A sárgarépát nagyobb darabokra vágva a megmosott gombákkal együtt adjuk a hagymás húshoz.
A paradicsomot és a TV paprikát vágjuk apró kockára és így tegyük az edénybe. Sózzuk meg az ételt és tegyünk rá egy fedőt és hagyjuk, hogy levet eresszen. Kb. másfél órát főzzük így.
Egy másik edényben felforrósítjuk a kacsazsírt és ráöntjük a tarhonyát. Magas hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. A félbevágott salotta hagymát is a tarhonya mellé tesszük.
Ha megpirult öntsük fel az alaplével és sózzuk meg. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20-30 perc alatt főzzük puhára.
mikor már majdnem kész, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük.
Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
