Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás szűzérme

Tökéletes vasárnapi ebéd, pasifogó vacsora hússal és gombával. Semmi könnyedség csak a hagyományos ízes történet.
2016. február 25.

Hozzávalók

  • kb. 50 dkg-os szűzérme
  • olaj
  • 3 ek liszt
  • 1 ek reszelt vöröshagyma

  • bors
  • pirospaprika
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A szűzérmét megtisztítjuk a hártyáitól, majd ferdén kb. kétujjnyi vastagon felszeleteljük. Nagyon kíméletesen kiütögetjük a klopfoló sima hátával, a másik oldal szétroncsolná a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, és forró olajban hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát a szeleteknek, majd aranybarnára sütjük őket. Ez szeletenként nagyjából 5 percet vesz igénybe. A húst tálra szedjük, leborítjuk alufóliával, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a reszelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott gombát, melyet aztán puhára párolunk.

Amikor a gomba megpuhult, megszórjuk egy csapott evőkanálnyi liszttel, átpirítjuk, egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük a tejszínnel. Az így keletkezett sűrű gombamártást felforraljuk, egy-két percig hagyjuk forrni, ha szükségesnek látjuk, hígíthatjuk egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, egy kevés mustárt is adhatunk hozzá, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, átforrósítjuk. Ha a hús teljesen puha, el is készültünk, ha úgy látjuk, hogy fedő alatt, kis lángon puhíthatjuk még. Rizzsel, spagettivel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.
Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

A sáfrány az illatával és gyönyörű színével észrevétlenül a karavánok, bazárok mesés világába repít bennünket. Ez a sáfrányos sertésszűz jó választás akkor is ,ha egy óra múlva vendégek érkeznek, de természetesen családi ebédre vagy vacsorára is remek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!