Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás penne

Adásban volt: 2016. április 13.
A recepthez tartozó videó
Villámgyorsan elkészíthető ez a vajjal sűrített, gombás tészta. A legbiztosabb befutó egy sietős hétköznap estére.
2016. április 13.

Hozzávalók

  • 20 dkg széles metélt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl alaplé

  • bors
  • friss petrezselyemzöld
  • 10 dkg pizza mozzarella
  • olívaolaj

Elkészítés

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, s mikor már kapott egy kis színt hozzáadjuk az alaposan megtisztított, fás részeitől megszabadított és feldarabolt gombákat. Vegyük fel alatta a hőmérsékletet, hogy a kiengedett levét elfőzzük.
Ha megpirult a gomba, felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a vajat, ezzel sűrítjük a mártást.
Tálaláskor mozzarellát reszelünk a tetejére és petrezselyemzölddel megszórjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nyers gombasaláta

Nyers gombasaláta

Különlegesen üde, és friss gombasaláta. Melegszendvicsek, húsok mellé, vagy csak önmagában is fogyaszthatjuk.
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Gombás borjúragu parmezános polentával

Gombás borjúragu parmezános polentával

A köret 8 perc alatt kész, amíg a borjú puhul, beszélgetni, vagy akár pihenni is jut idő. Álom vacsora vagy ebéd, ha szereted a finom ízeket, de nincs időd főzni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!