Gombás penne
Adásban volt: 2016. április 13.
A recepthez tartozó videó

Villámgyorsan elkészíthető ez a vajjal sűrített, gombás tészta. A legbiztosabb befutó egy sietős hétköznap estére.
2016. április 13.
Hozzávalók
- 20 dkg széles metélt
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg vegyes gomba
- 10 dkg vaj
- 2 dl alaplé
- só
- bors
- friss petrezselyemzöld
- 10 dkg pizza mozzarella
- olívaolaj
Elkészítés
Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, s mikor már kapott egy kis színt hozzáadjuk az alaposan megtisztított, fás részeitől megszabadított és feldarabolt gombákat. Vegyük fel alatta a hőmérsékletet, hogy a kiengedett levét elfőzzük.
Ha megpirult a gomba, felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a vajat, ezzel sűrítjük a mártást.
Tálaláskor mozzarellát reszelünk a tetejére és petrezselyemzölddel megszórjuk.
Megosztom barátaimmal
