Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Bársony Bence / RTL Klub

Gombás, márványsajtos brokkolitekercs

Adásban volt: 2014. július 25.
Teszári Nóráéknál a családi vega kedvenc a piskóta, ami zöld, avagy a gombával, márványsajttal készülő, különleges, de mégis könnyen elkészíthető brokkolitekercs.
2014. július 25.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 40-45 dkg brokkoli (mélyhűtöttből ez általában egy zacskónyi)
  • 35-40 dkg gomba
  • 5 tojás
  • 15 dkg márványsajt (ha nagyon érett, lehet picit kevesebb)
  • 15-20 dkg tejszínkrémsajt
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 ek olaj

  • fehér bors

Elkészítés

Miután a húgom 20 évesen kitalálta, hogy vega lesz, anyukám kénytelen volt néhány bravúros újdonságot felvenni a repertoárjába, nehogy kirobbanjon a balhé a nagy családi ebédeken. Így lett közös kedvenc a gombás-márványsajtos brokkolitekercs, ami nagy hőségben hidegen tálalva, saláta mellé, télen pedig melegen, feltétként krumpli-, vagy rizskörettel is isteni! 

Megfőzzük és lecsöpögtetjük a brokkolit, aztán szétnyomjuk villával, vagy turmixgéppel kicsit megdolgozzuk. Ehhez keverjük a tojássárgákat, a lisztet és a fűszereket, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojáshabot.
Jól megolajozzuk a sütőpapírral bélelt tepsit, és rákenjük a masszát. Előmelegített sütőben 12-15 percig (légkeveréssel kicsivel rövidebb ideig) sütjük, amíg kap egy kis barnás színt a zöld “piskótalap”.
Közben megpirítjuk a gombát, és mikor elpárolgott a leve, a tűzről levéve jöhet bele a kis kockákra vágott márványsajt és a krémsajt.
Ha megsült a tészta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és bekenjük a sajtos-gombás krémmel. Ezután óvatosan feltekerjük a még langyos piskótát.
Kicsit állni hagyjuk. majd tálalás előtt szépen felszeleteljük. Nagyon jól mutat a tálon!
Szerintem akkor a legjobb, ha teljesen kihűlt és kicsit megkeményedett, ráadásul akkor könnyebb felszeletelni is. De a család általában nem bír addig várni.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!