Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás-káposztás sült tészta

Maradék káposztából laktató főétel.
2019. március 7.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk egy ételhez sosem fogy el egy teljes fej fejes káposzta. Szoktam belőle csinálni salátát és legalább kétféle főételt, ez utóbbiak közül ez a tészta az egyik kedvencem. A szalonna a lelke, ki ne hagyjátok!

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg szarvacska tészta

  • 1 evőkanál olaj
  • 60 dkg fejes káposzta
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg szalonna
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg kockázott sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 8 dkg trappista sajt
  • 8 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a finomra vágott káposztát megpároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, kissé le is pirítjuk. Egy másik serpenyőben zsírjára olvasztjuk a felkockázott szalonnát. Rátesszük a megtisztított, szélesebb cikkekre vágott gombát és a felkockázott sonkát, erős lángon összepirítjuk (ne eresszen levet a gomba). Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült káposztához keverjük.

A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, a fűszerpaprikával, sóval és borssal. Összeforgatjuk a főtt tésztával. Felét egy nagy méretű sütőtálba kanalazzuk, erre jön a gombás-káposztás keverék, majd a tészta másik fele. Befedjük a kétféle lereszelt sajttal, és 180 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túrós-gyümölcsrizses rétes

Túrós-gyümölcsrizses rétes

Desszert vagy második fogás is lehet ez az isteni rétes.
Virslis batyu

Virslis batyu

Vendégeket vársz? Ez a sós süti nem csak finom, hanem nagyon mutatós is!
Kókuszos-citromos süti

Kókuszos-citromos süti

Amilyen egyszerű, annyira finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!