Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás harcsa leveles tésztában sütve

Adásban volt: 2014. április 23.
A recepthez tartozó videó
A gombás töltelékkel, leveles tésztában sült harcsa, egy kis kézügyességgel kifejezetten elegáns fogássá varázsolható.
2015. november 4.

Hozzávalók

2
  • 2 harcsafilé szelet
  • 40 dkg leveles tészta
  • 40 dkg champignon gomba
  • 3 salottahagyma
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • vaj
  • olivaolaj

  • bors
  • szerecsendió
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Olívaolaj és vaj keverékén megdinszteljük a finomra aprított hagymát, ezután hozzáadjuk a gombát.
Mikor a gomba már egy kicsit megpirult, akkor sózzuk és borsozzuk és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Miután a gomba is megdinsztelődött aprítógépben összeaprítjuk a gombás tölteléket.
A harcsát sózzuk, borsozzuk, a leveles tésztából két egyforma méretű téglalapot vágunk, beletesszük az egyik harcsafilét, amit vastagon megkenünk gombapürével.
A tészta szélét átkenjük felvert tojással és a másik fél  tésztát lap ráterítjük a harcsára, széleit összeillesztjük, és átkenjük egy egész tojással és ugyanezt megismételjük a másik harcsafilével és a leveles tésztával.
A tészta batyuinkat díszíthetjük is, a maradék tésztából kivágott formákkal.
200 C fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. Salátával tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.
Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Krémes krumplileves héjában sült burgonyából, vajjal, parmezánnal és a tetején ropogósra sült kolbász karikákkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!