Gombás gersli rizottó harcsával

Hozzávalók
- 20 dkg gersli (hántolt árpagyöngy)
- 1 csomag újhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz vermut (vagy nem túl savas, száraz fehérbor)
- 1 l húsleves vagy alaplé
- só
- bors
- füstölt császárszalonna
- pirospaprika
- 25 dkg gomba
- 2x15 dkg harcsafilé
Elkészítés
A gerslit alaposan átöblítjük, és egy órára forró vízbe áztatjuk. Egy kevés olívaolajon a császárszalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonna kockákat kiszedjük a zsírból, hozzákeverünk egy kevés vajat és a finomra aprított hagymákat, közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk (kb. 4 perc). Ezután visszatesszük a szalonna kockákat, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, ráöntjük az alkoholt, és egy-két perc alatt hagyjuk elpárologni. Ekkor hozzáadjuk a gerslit, megkeverjük, hogy a szemeket egyenletesen bevonja a zsiradék úgy, hogy fényesek legyenek. Felöntjük a húsleves negyedével (amelyet kis lángon végig melegen tartunk), lefedjük, és alacsony lángon, addig főzzük, amíg a gersli be nem szívja. Ezt a műveletet még háromszor megismételjük, néha megkeverjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a gersli meg nem puhul, ugyanakkor kellemesen harapható. Közben a gombát egy másik, forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, karamellizáljuk. Ízlés szerint a végén adhatunk még hozzá egy kis friss vajat és reszelt parmezánt, mint egy rizottónál, és beleforgatjuk a gombát.
A harcsa szeleteket sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt felforrósítjuk, egy kevés olívaolajat öntünk bele, és a halszeleteket elősütjük. Végül a sütőben 150 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.