Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás csirkeragu szalonnás tört burgonyával

Adásban volt: 2015. október 6.
A recepthez tartozó videó
Igazi házias koszt, mennyei illattal lengi körbe az egész konyhát. Elkészítéséhez pedig nem kell gyakorlott szakácsnak lenni. Szuper vacsora!
2015. október 6.

Hozzávalók

  • 5 db csirke felsőcomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db szárzeller
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl alaplé
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, fokhagyma, újhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű, petrezselyem

Elkészítés

Gombás csirkeragu

A csirkecombokat kifilézzük, nagyobb csíkokra felvágjuk és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk.
Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott vöröshagymát és a szárzellert is. Sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.Ha a zöldségek is puhulnak már, felönthetjük kevés alaplével. Pár perces főzés után felöntjük a tejszínnel és beforraljuk. Adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát.

A megmosott gombákat nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. A végén megsózhatjuk, szórjuk meg kakukkfűvel és öntsük a csirkés raguhoz.

Szalonnás, tört burgonya

Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Az alaposan megmosott saláta burgonyákat felkarikázzuk, az olvasztott vajra tesszük, megforgatjuk benne, sózzuk és zsírpapírral lefedjük.

A szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Majd a kész krumplit átöntjük a szalonnára, és a fakanállal összetörjük. Megszórjuk friss petrezselyemmel és őrölt borssal.

Tálaláskor szórjuk meg felkarikázott újhagymával.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Őrületesen illatozó gombás ételek

Őrületesen illatozó gombás ételek

Nincs is annál jobb, mint mikor egy kiadós esőt követően az egész család az erdőt járja gomba után kutatva. A legjobb, ha viszünk magunkkal valakit, aki jártas a gombászásban vagy legalább egy gombahatározót. Persze ezzel együtt is kötelező a bevizsgálás.
Perui nyárson sült csirkemáj és gomba

Perui nyárson sült csirkemáj és gomba

Varázsoljunk perui hangulatot a következő kerti partin! Fantasztikus fűszerek és ízek. Vigyázat, csípős!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.