Gombás csirkeragu szalonnás tört burgonyával

Hozzávalók
- 5 db csirke felsőcomb
- 2 db vöröshagyma
- 1 db szárzeller
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 5 dl alaplé
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg vaj
- só, bors, fokhagyma, újhagyma
- olívaolaj
- kakukkfű, petrezselyem
Elkészítés
Gombás csirkeragu
A csirkecombokat kifilézzük, nagyobb csíkokra felvágjuk és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk.
Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott vöröshagymát és a szárzellert is. Sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.Ha a zöldségek is puhulnak már, felönthetjük kevés alaplével. Pár perces főzés után felöntjük a tejszínnel és beforraljuk. Adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
A megmosott gombákat nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. A végén megsózhatjuk, szórjuk meg kakukkfűvel és öntsük a csirkés raguhoz.
Szalonnás, tört burgonya
Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Az alaposan megmosott saláta burgonyákat felkarikázzuk, az olvasztott vajra tesszük, megforgatjuk benne, sózzuk és zsírpapírral lefedjük.
A szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Majd a kész krumplit átöntjük a szalonnára, és a fakanállal összetörjük. Megszórjuk friss petrezselyemmel és őrölt borssal.
Tálaláskor szórjuk meg felkarikázott újhagymával.
