Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombás borjúragu parmezános polentával

A köret 8 perc alatt kész, amíg a borjú puhul, beszélgetni, vagy akár pihenni is jut idő. Álom vacsora vagy ebéd, ha szereted a finom ízeket, de nincs időd főzni.
2015. december 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg borjúcomb
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 salotta hagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 40 dkg hámozott paradicsom levével együtt
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 tk só
  • 20 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 1 ek barna cukor
  • 2 dl zöldségalaplé
  • A polentához:
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 6 szál friss kakukkfű
  • 20 dkg kukoricadara
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 1 tk só

Elkészítés

A polentához a kukoricadarát add hozzá az alapléhez, csipkedd bele a kakukkfű leveleit, és kb. 5 perc alatt, közepes tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Add hozzá a reszelt parmezánt, és öntsd egy lapos tálra, teljesen hagyd kihűlni.

A borjúraguhoz az olívaolajon pirítsd üvegesre a finomra vágott salotta hagymát, add hozzá a 2×2 centis kockákra vágott borjúcombot.
Pirítsd körbe a húskockákat.
Ha a leve elpárolgott sózd, borsozd, ad hozzá a gombát, és öntsd fel a borral.
Ha ezt is elfőtte, add hozzá a hámozott paradicsomot, a kakukkfüvet, a rozmaringot.
Félig lefedve, kb. 40 perc alatt elkészül a ragu.
Ha szükséges, pótold a folyadékot zöldségalaplével, néha keverd meg, vagy rázd meg az edényt, így nem fog letapadni. Amikor a hús megpuhult, kóstold meg, és ha szükséges add hozzá a cukrot, jól semlegesíti a paradicsom savasságát.

A kihűlt polentából süti kiszúróval vágj formákat. Kedved szerint serpenyőben kevés olajon, vagy a tányérokra adagolva mikróban melegítsd meg, tálalj mellé a gombás borjúraguból.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?