Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

Adásban volt: 2016. május 4.
A recepthez tartozó videó
A legmagyarosabb vegetáriánus ételünk: éljen a gombapaprikás!
2016. május 4.

Hozzávalók

  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 db tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg kacsazsír
  • fűszerpaprika
  • 2 db tojás
  • 2 ek + 2 dl tejföl
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

A megolvasztott kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk.
Közben elkészítjük a nokedlit: a tojásokat elkeverjük két evőkanál tejföllel, majd a liszttel is. Fél órát állni hagyjuk.
A megdinsztelődött hagymához adjuk a felkockázott paradicsomot és TV paprikát. Ezeket is megpároljuk és egy botmixerrel pürésítjük a pörköltalapot és megszórjuk a pirospaprikával. Elkeverjük, beletesszük a feldarabolt gombát és megsózzuk.
Míg a gomba puhul, forró, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit.

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors vacsora készíthető, ha van otthon csicseriborsó konzerv, ebbe az egytálételbe került a csicseriborsó mellé kolbász és sokféle fűszer is.
Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Gyors, könnyed, egészséges vacsora Lakatos Tímeától, a Danubius Hotel Astoria étterem séfjétől. A főfogás vasban gazdag, míg a köret a paleo diétához is tökéletesen passzol.
Malacpofa paprikás, almás-tejfölös káposztával

Malacpofa paprikás, almás-tejfölös káposztával

Egy tévedhetetlen legényfogó étel: minden férfi álma egy malacpofa paprikás, tejfölös káposztával és egy jó pofa sörrel. Frideczky András, a Gellért Söröző és Brasserie séfje útmutatásával pedig az elkészítés sem tűnik kivitelezhetetlennek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!