Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

Hozzávalók
- 50 dkg barna csiperke
- 1 db tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 5 dkg kacsazsír
- fűszerpaprika
- 2 db tojás
- 2 ek + 2 dl tejföl
- 20 dkg liszt
Elkészítés
A megolvasztott kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk.
Közben elkészítjük a nokedlit: a tojásokat elkeverjük két evőkanál tejföllel, majd a liszttel is. Fél órát állni hagyjuk.
A megdinsztelődött hagymához adjuk a felkockázott paradicsomot és TV paprikát. Ezeket is megpároljuk és egy botmixerrel pürésítjük a pörköltalapot és megszórjuk a pirospaprikával. Elkeverjük, beletesszük a feldarabolt gombát és megsózzuk.
Míg a gomba puhul, forró, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
