Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Adásban volt: 2015. február 10.
A recepthez tartozó videó
Az egész erdő koncentrálódik ebben az egy tál gombakrémlevesben. Az intenzív, kellemes ízeket a roppanós, sajtos pirítós koronázza meg.
2016. január 18.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 csokor újhagyma
  • olívaolaj
  • 1 liter alaplé
  • 2 dkg szárított vargánya
  • vaj
  • 4 szelet puha fehérkenyér
  • 15 dkg gouda sajt

  • bors

Elkészítés

A szárított vargányát jó előre beáztatjuk. A felkarikázott újhagymát olívaolaj és vaj keverékén üvegesre dinszteljük, közben sózzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, és mikor a saját levét kiengedte, ráöntjük a beáztatott vargányát is. 15 percig főzzük. beletöltjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk. Miután ismét fölforrt botmixerrel pürésítjük, és egy kevés vajat adunk hozzá.
A sajtos pirítóshoz a kenyér héját levágjuk és téglalap alakú szeleteket készítünk. A kenyérszeletkéket megvajazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. A szendvicshez összetapasztunk 2-2 szeletet, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és alufólián pár percre a grillbe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 melengető krémleves a hideg estékre

5 melengető krémleves a hideg estékre

Lélek és test melegítő krémlevesek ebédre, vagy akár vacsorára. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után éhesen, átfagyva hazaérve egy tál gőzölgő levessel találkozni a konyhában.
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Indiai csirkekrémleves

Indiai csirkekrémleves

Forró, téli, egészséges krémleves csirkehús alapból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.