Gombakrémleves sajtos pirítóssal
Adásban volt: 2015. február 10.
A recepthez tartozó videó

Az egész erdő koncentrálódik ebben az egy tál gombakrémlevesben. Az intenzív, kellemes ízeket a roppanós, sajtos pirítós koronázza meg.
2016. január 18.
Hozzávalók
2-3 adag- 50 dkg barna csiperke
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
- 1 liter alaplé
- 2 dkg szárított vargánya
- vaj
- 4 szelet puha fehérkenyér
- 15 dkg gouda sajt
- só
- bors
Elkészítés
A szárított vargányát jó előre beáztatjuk. A felkarikázott újhagymát olívaolaj és vaj keverékén üvegesre dinszteljük, közben sózzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, és mikor a saját levét kiengedte, ráöntjük a beáztatott vargányát is. 15 percig főzzük. beletöltjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk. Miután ismét fölforrt botmixerrel pürésítjük, és egy kevés vajat adunk hozzá.
A sajtos pirítóshoz a kenyér héját levágjuk és téglalap alakú szeleteket készítünk. A kenyérszeletkéket megvajazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. A szendvicshez összetapasztunk 2-2 szeletet, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és alufólián pár percre a grillbe tesszük.
Megosztom barátaimmal