Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombakrémleves gombaropogóssal

Adásban volt: 2016. március 16.
A recepthez tartozó videó
Mivel lehet feldobni a megunhatatlan gombakrémlevest? Azzal ha duplázzuk! Kínáljuk gombaropogóssal és még izgalmasabb lesz.
2016. március 19.

Hozzávalók

  • Gombakrémleves:
  • 10 dkg vaj
  • 70 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű

  • bors
  • 2 liter alaplé
  • tejszín
  • Gombaropogós:
  • 30 dkg csiperkegomba
  • fél fej vöröshagyma
  • fél zsemle
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • olaj

Elkészítés

Gombakrémleves

A vajat egy lábosban megolvasztjuk, közben a megtisztított gombákat nagyobb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon lepirítjuk. 
Közben felaprítjuk a vöröshagymát is és nagy lángon elpárologtatjuk a gomba levét. Ezután adjuk csak hozzá a vöröshagymát és pár percig dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével és 30 percig főzzük. Ízesítésnek adjunk hozzá pár ág kakukkfüvet és pár gerezd fokhagymát, ezekkel további 15 percet főzzük, majd kivesszük a levesből és egy botmixerrel pürésítjük az egészet.

Gombaropogós

A zsemlét beáztatjuk.
A nagyobb darabokra vágott gombákat aprítógépben, őrölt borssal megszórva, a vöröshagymával együtt felaprítjuk. Egy keverőtálban a felaprított gombát összekeverjük az alaposan kinyomkodott zsemle felével, egy tojással, a felaprított zöldfűszerekkel és megsózzuk. Ha túl nedves a massza, adhatunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
Két kanál segítségével galuskákat formázunk belőle, és egy felmelegített teflon serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük őket.

A levest kevés tejszínnel, petrezselyemzölddel és a gombaropogóssal tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Az egész erdő koncentrálódik ebben az egy tál gombakrémlevesben. Az intenzív, kellemes ízeket a roppanós, sajtos pirítós koronázza meg.
Mustáros-gombás raguleves, krumpligombóccal

Mustáros-gombás raguleves, krumpligombóccal

Sok kiváló hozzávalóból, csak finom végeredmény születhet. Ezúttal egy tartalmas téli leves, gombával, mustárral és zöldfűszeres krumpligombóccal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!