Gnocchi

Hozzávalók
4-6 adag- 1 kg szétfővő burgonya
- 25 dkg liszt
- 4 dkg reszelt parmezán
- 1 tojás
- 1/2 sütőtök
- 1/2 fej kelkáposzta
- olívaolaj
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- friss zsálya
Elkészítés
A gnocchihoz a burgonyákat krumplinyomóval áttörjük, összekeverjük a sóval, tojással, reszelt parmezánnal és a liszttel. Összegyúrjuk a tésztát és egy lisztezett gyúródeszkán először kisebb darabokra vágjuk, rudakat sodrunk.
Ezeket a rudacskákat kisebb párnácskákra vágjuk és egy villa segítségével tetejüket becsíkozzuk.
A gnocchi párnákat sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük (akkor van kész, ha feljön a víz tetejére).
Tálalhatjuk a gnocchit zsályás pirított vajjal vagy sütőtökös raguval.
A zsályás vajhoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadunk pár levél friss zsályát és a vajat barnára karamellizáljuk.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal, chilipehellyel.
A sütőtökös raguhoz egy serpenyőben, olívaolajon átpirítjuk a felkockázott sütőtököt a felaprított kelkáposztát, majd sózzuk, borsozzuk.