Gnocchi római módra

Hozzávalók
4-6 személy- 1 liter tej
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzadara
- 3 tojás sárgája
- 12 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- só
- friss zsálya
Elkészítés
A tejet felforraljuk, amikor forró beleöntjük a grízt, és folyamatosan keverjük. Hozzáadunk bőven sót, legalább két teáskanálnyit. Amikor a gríz besűsűsödött, hozzákeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt és a vajat, körülbelül 10 dekát. Az elkészült darát egy folpack fóliával kibélelt tepsibe egyengetjük. Letakarjuk a fóliával és teljesen kihűtjük,hűtőszekrénybe téve teljesen kidermesztjük. Közben egy hőálló tálat kivajazunk. A megdermet grízből hideg vízbe mártott kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A korongokat a hőálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. Sütőben 200 C fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.
Paradicsomszósszal és zöldsalátával tálaljuk.