
Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal
Hozzávalók
4 adag- A gnocchihoz:
- 50 dkg főtt burgonya, áttörve, kihűtve
- 25 dkg liszt
- 1 egész tojás
- fél tk só
- A mártáshoz:
- 1 tk vaj
- 2 ek olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
- parmezán
- A pesztóhoz:
- 1 maréknyi zsenge reteklevél
- 3 szem dióbél
- 3 ek olívaolaj
- 1 kisebb gerezd fokhagyma darabolva
- 1 ek reszelt parmezán
- 2-3 csipet só
Elkészítés
A főtt és áttört burgonyát egy keverőtálban dolgozzuk össze a liszttel, a sóval és a tojással. Tegyük lisztezett deszkára, és osszuk 5-6 része. A két tenyerünk között sodorjunk belőlük kb. 3 cm átmérőjű kígyókat, majd vágjuk fel másfél centis darabokra. Egy villával nyomkodjuk meg a vágott oldalakat és szórjuk meg őket némi liszttel, hogy össze ne tapadjanak.
Sós, forró vízben 3-4 perc alatt kifőzzük. Amíg a víz forr, készítsük el a pesztót és a tejszínes alapot.
A pesztóhoz az összes hozzávalót tegyük egy magas falú mérőedénybe, és turmixoljuk össze. Tegyünk hozzá 1-2 kanál főzővizet.
A mártáshoz egy nagyobb lábosban olvasszuk össze a vajat az olajjal. Dobjuk rá a felkarikázott hagymát és pároljuk 2 percig. Finoman sózzuk, borsozzuk. Öntsük hozzá a tejszínt, valamint egy deci főzővizet, és az egészet forraljuk 3-4 percen át. Végül keverjük hozzá a pesztót, majd forgassuk bele a gnocchit is. Friss parmezánnal megszórva tálaljuk.