Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal

Gnocchi a legjobb zöldekkel – a reteklevél nagy alakítása.
2016. március 15.

Hozzávalók

4 adag
  • A gnocchihoz:
  • 50 dkg főtt burgonya, áttörve, kihűtve
  • 25 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • fél tk só
  • A mártáshoz:
  • 1 tk vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín

  • frissen őrölt bors
  • parmezán
  • A pesztóhoz:
  • 1 maréknyi zsenge reteklevél
  • 3 szem dióbél
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma darabolva
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2-3 csipet só

Elkészítés

A főtt és áttört burgonyát egy keverőtálban dolgozzuk össze a liszttel, a sóval és a tojással. Tegyük lisztezett deszkára, és osszuk 5-6 része. A két tenyerünk között sodorjunk belőlük kb. 3 cm átmérőjű kígyókat, majd vágjuk fel másfél centis darabokra. Egy villával nyomkodjuk meg a vágott oldalakat és szórjuk meg őket némi liszttel, hogy össze ne tapadjanak.

Sós, forró vízben 3-4 perc alatt kifőzzük. Amíg a víz forr, készítsük el a pesztót és a tejszínes alapot.

A pesztóhoz az összes hozzávalót tegyük egy magas falú mérőedénybe, és turmixoljuk össze. Tegyünk hozzá 1-2 kanál főzővizet.

A mártáshoz egy nagyobb lábosban olvasszuk össze a vajat az olajjal. Dobjuk rá a felkarikázott hagymát és pároljuk 2 percig. Finoman sózzuk, borsozzuk. Öntsük hozzá a tejszínt, valamint egy deci főzővizet, és az egészet forraljuk 3-4 percen át. Végül keverjük hozzá a pesztót, majd forgassuk bele a gnocchit is. Friss parmezánnal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Tudom, hogy a zeller nem az a tipikus főzelékféle. És azt is tudom, hogy sokan nem is igazán kedvelik. Én mégis arra biztatnék mindenkit, hogy adjanak neki egy esélyt, hiszen megérdemli. Ez a főzelék önmagában is finom, de egy szaftos, omlós hússzelettel az igazi.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?
Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre. A sütőtököt sokan szeretik, de leginkább csak leves formájában fogyasztjuk. Pedig mennyi minden készíthető belőle! Adhatjuk rizottóhoz, süthetjük pitébe. Sőt salátának némi kecskesajttal, nyersen fogyasztva is nagyon finom lesz. De némi zsályával és pirított céklával remek főzeléket is főzhetünk belőle. Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!